Last news in Fakti

31 Март, 2021 14:07 3 924 12

В Гърция: Третата вълна показва зъбите си!

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Опозиционният печат не пропуска да отправи критика към правителството за плановете му да отвори постепенно страната

В Гърция: Третата вълна показва зъбите си! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Третата вълна показва зъбите си", е заглавието на първа страница на ежедневника "Катимерини", който съобщава за вчерашния рекорден брой установени случаи на коронавирус в Гърция - 4340.

Починалите през денонощието са 72, висок остава и броят на интубираните пациенти - 741. Натискът върху здравеопазването, особено в Атина, остава изключително висок. На този фон се развива дискусията за постепенно отваряне на различните дейности в обществото, като решенията за това се очакват в предстоящите дни. Основният въпрос е дали третата вълна се намира в своя пик или още не.

При измерванията на вирусния товар в отпадните води обаче се наблюдават тенденции на стабилизиране и дори на спад в сравнение с предишната седмица, пише вестникът.

"Та неа" съобщава, че днес ще бъде решаващото заседание на експертната комисия, на което ще бъде определен графикът за постепенно отваряне на различните дейности. Предвижда се възможността да се въведе с министерско решение задължителен тест за коронавирус за учениците и студентите, които ще участват в образователния процес с физическо присъствие.

"Елефтерос типос" също съобщава за "черния рекорд" на регистрираните случаи вчера и коментира, че безконтролното разпространение на заразата поставя под въпрос очакваното облекчаване на ограничителните мерки.

Опозиционният печат не пропуска да отправи критика към правителството за плановете му да отвори постепенно страната. "Ефимерида тон синдактон" пише за "експерименти на гърба на родители и ученици" и съобщава, че днес ще се гласува дали учениците ще трябва задължително да се подлагат на самостоятелно тестване по домовете си. Според вестника министерството на образованието се готви да отвори училищата от 5 април при същите условия, при които ги е затворило, с единствената разлика, че ще бъдат въведени домашните тестове и ще бъдат разпределени неизползвани ваксини за учителите.

"Ефимерида тон синдактон" коментира, че бързите антигенни тестове за самостоятелно тестване една ли ще стигнат навреме в аптеките, а разпределението на ваксини за преподавателите вече се сблъсква с трудности.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    5 3 Отговор
    Да покаже с апостола Борисов ще преодулеем тази вълна
  • 2 QR Виза

    32 4 Отговор
    100% Доказателство, че безмисления садистичен затвор и тормоз върху хората е напълно ненужен !
  • 3 Асанж

    22 2 Отговор
    Задават се трудни времена и диктаторите и техните кучета отказват да признаят това...
  • 4 Ганьо

    1 6 Отговор
    По принцип пърдя навсякъде и по всяко време но когато го правя по гръцките плажове се чувствам "вип".
  • 5 пешо

    9 7 Отговор
    гърчетата всичко ги страхува!
    най-вече - да не ги напляска майка им.
  • 6 УЗАКИС ОТ ОСТРОВ ЗЕХТИНАКИС

    1 5 Отговор
    ПА ТИЯ НАЛИ ШЕ ОТВАРЯТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН ОТ ПЪРВИ АПРИЛ😀И СЕГА ШО КЕ ПРАИМ ,ДЕКА КЕ ОДИМ ДА СИ ЧУПЯ ЯЙЦАТА ЗА ВЕЛИКДЕН😬😂
  • 7 малаките

    14 4 Отговор
    нали вече почти година са се затворили яко... до сега не трябваше да има нито един ковидясъл ... Вервайте, че домашният арест помага...
  • 8 герап

    11 3 Отговор
    Третата вълна показва зъбите си! Щяла да ходи на зъболекар.
  • 9 вирус

    7 8 Отговор
    4300 заразени има в Гърция вчера. А ние 5200. Но гърците са близо 12 милиона плюс два милиона емигранти- стават. 14 милиона. Значи пак имат два пъти и повече по-малко заразени, а сме тръгнали тях да "оправяме", санким сме се оправили ние. Герберастите ни поставиха на челно място по смъртност, гробищата се разширяват, погребалните агенции имат най-много работа, в София непрекъснато се чува вой не линейки- пред десет минути.

    Коментиран от #10

  • 10 Мъд Ю

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "вирус":

    А ве пун дьо скрий се в мазата и си пълни памперса с удоволствие!
  • 11 Баш Батка

    4 1 Отговор
    Хаха ама там няма такова нещо ва маниак? Кой къде го е чел това или е платена реклама за да не си оставяме кинтите там. 3-та 5-та вълна там сме...
  • 12 Стоименова

    0 0 Отговор
    Всички пристигнали в Гърция ги затварят „карантина” !
    С ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Няма такава простотия !!!!!!!!!!!!!!!!