Last news in Fakti

1 Април, 2021 07:33 2 142 9

Властите в Италия планират да удължат ограниченията до края на април

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • марио драги

По-рано здравният министър Роберто Сперанца заяви, че с новото затягане евентуално отхлабване може да има във втората половина на пролетта

Властите в Италия планират да удължат ограниченията до края на април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ограниченията в по-голямата част на Италия които ще важат през периода на Великденските празници, ще бъдат удължени до края на април, съобщиха от правителството на Марио Драги, посочва Франс прес.

Училищата ще останат отворени за учениците от долните класове, но ваксинацията става задължителна за здравните работници. Тези от тях, които откажат да бъдат имунизирани, ще бъдат пренасочени на работа, която не е свързана директно с хора, ако това е възможно. В противен случай заплатата им ще бъде спряна.

Новият указ на властите въвежда подобно изискване и за фармацевтите. Причината са открити наскоро огнища на Covid-19 в здравни заведения, където медиците отказват ваксина.

По-рано здравният министър Роберто Сперанца заяви, че с новото затягане евентуално отхлабване може да има във втората половина на пролетта.

Властите вече се опитаха да предотвратят струпването на хора за празниците, като обявиха цялата страна за червена зона за периода 3-5 април, пояснява Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    4 0 Отговор
    Аз пък ще отворя всичко.Пукнете се от яд!
  • 2 Здравко Иванов

    0 3 Отговор
    Оффф аре и тука.
  • 3 само да попитам

    10 2 Отговор
    а каде са тировете с трупове ? тази година защо ги няма ? аа да сетих се свършиха си работата да уплалашат хората и сега няма смисъл да плащат пак на холивуд за нови тирове с трупове...

    Коментиран от #9

  • 4 Антон

    12 2 Отговор
    Четете между редовете, от статията: “ Тези от тях, които откажат да бъдат имунизирани, ще бъдат пренасочени на работа, която не е свързана директно с хора, ако това е възможно. В противен случай заплатата им ще бъде спряна.“ Не се ваксинирайте, след като дори лекари отказват, няма да е случайно.

    Коментиран от #7

  • 5 Тото

    7 0 Отговор
    Отчаяна стъпка за налагане на ваксинацията. Ако медицинските работници откажат да се ваксинират и напуснат работа какво следва?

    Коментиран от #6

  • 6 Диверсант

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тото":

    Следва че грипа не го лекува този който е учил медицина и практикува, а банкери, тролове и мисирки
  • 7 Диверсант

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Преди седмица една жена която не желаела да се ваксинира била убедена от брат и който е лекар. След ден умира, а сега той реве за сестра си че бил виновен той.
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Какво Ви е мнението за връзката между процента ваксинирани против грип и пандемията в "развитите" страни.... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe....Оказа се, че в "развитите" държави разумният предел неочаквано е преминат и резултатът е налице...
    Нaпрaви ми впeчaтлeниe, чe в пламналата от ковид-19 Италия, 55% oт населението ca ce били вaкcинирaли тaзи гoдинa cрeщу грип, дoкaтo в "изocтaнaлa" Бългaрия вaкcинирaлитe ce cрeщу грип ca oкoлo 3%....Интeрecнo e дa ce прocлeдят вaкcинaциитe в CТAРЧECКТE ДOМOВE из Eврoпa и пораженията в тях от Ковид-19!!!
  • 9 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "само да попитам":

    Миналата година един италианец ми показваше клипчета с камиони и ми обясняваше, че возели ковчези. Камионите разбира се бяха закрити. Попитах го от къде знае, какво возят камионите!? Не можа да ми отговори...