1 Април, 2021 11:53 1 868 1

Нова Служба за здравна сигурност започва работа на Острова

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Институцията ще работи с партньори по целия свят и ще осигурява британския принос в глобалните научни изследвания в областта на сигурността

Нова Служба за здравна сигурност започва работа на Острова - 1
Снимка: shutterstock

От днес във Великобритания започва да действа нова Служба за здравна сигурност, чиято задача е да подобри подготовката за справяне с пандемии като обедини всички налични възможности за тестване, анализи и научни изследвания.

Когато обяви създаването на новата служба, министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че основната ѝ цел е „планиране, предотвратяване и реагиране на идващи отвън заплахи за здравето“.

Доктор Джени Харис, която е заместник главен съветник на английското здравеопазване и редовно участва в брифингите за Covid-19, застава начело на службата.

Първата задача на службата ще бъде да се включи незабавно в борбата срещу коронавируса, като на по-късен етап ще бъде обърнато повече внимание на превенцията на бъдещи здравни кризи или биохимически нападения. Джени Харис между другото бе съветник на правителството през 2018 година по въпросите, свързани с отравянето с „Новичок“ на Сергей и Юлия Скрипал.

Очаква се Службата за здравна сигурност да разгърне напълно възможностите си до есента като вземе под своя чадър Програмата за тестване и проследяване на националното здравеопазване и Центъра за биосигурност, който съветва властите по въпросите на налагането на локдауни.

Мат Ханкок каза още, че Службата за здравна сигурност ще работи с партньори по целия свят и ще осигурява британския принос в глобалните научни изследвания в областта на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сПас

    3 1 Отговор
    ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ,ЧЕ САТАНИСТИТЕ СА НИ ПОДГОТВИЛИ ОЩЕ ЛОШИ ИЗНЕНАДИ С ВИРУСИ.