1 Април, 2021 11:46 1 597 18

Ваксинирането в Европа е неприемливо бавно, обяви СЗО

  • европа-
  • сзо-
  • ваксиниране-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • бавно-
  • тревога

Процесът по ваксиниране трябва да се ускори

Ваксинирането в Европа е неприемливо бавно, обяви СЗО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация остро критикува "неприемливо бавното" ваксиниране в Европа и заяви, че нарастването на коронавирусните инфекции в региона е "тревожно", предаде агенция БГНЕС, цитирайки AFP.

„Ваксините представляват най-добрия начин за излизане от тази пандемия. Разпространението на тези ваксини обаче е неприемливо бавно“ и „удължава пандемията“, гласи изявление на директора на СЗО за Европа Ханс Клуге. „Трябва да ускорим процеса чрез увеличаване на производството, намаляване на бариерите пред прилагането на ваксини и използване на всеки отделен флакон, който имаме на склад, сега“, добави той. Организацията заяви, че вирусната ситуация в Европа е „по-тревожна, отколкото сме виждали от няколко месеца“.

Преди пет седмици седмичният брой на новите случаи в Европа спадна до под един милион, но "през миналата седмица се наблюдава нарастващо предаване на COVID-19 в повечето страни от европейския регион на СЗО, с 1,6 милиона нови случая". Общият брой на смъртните случаи в Европа "бързо се доближава до един милион, а общият брой на случаите ще надхвърли 45 милиона", се казва в изявлението.

Европейският регион на СЗО обхваща 53 държави и територии и включва Русия и няколко централноазиатски държави. СЗО предупреди, че бързото разпространение на вируса може да увеличи риска от нови варианти, което увеличава безпокойството. "Вероятността за поява на нови варианти се увеличава със скоростта, с която вирусът се размножава и разпространява, така че ограничаването на предаването чрез основни действия за контрол на заболяването е от решаващо значение", каза Дорит Ницан, регионален директор на СЗО за Европа при извънредни ситуации.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1000000000

    18 0 Отговор
    Това им изказване трябва да ви говори много. Мислете хора, не позволявайте някой друг да мисли, вместо Вас.
  • 2 Шекел

    9 1 Отговор
    Тоеест да пробутат китайските ваксини и да фслират европейската фарма промишленост съвсем.Чудно защо Франциа родина на Пастьор и три четири фармацевтични гиганта не може да създаде ваксина вече две години.

    Коментиран от #6

  • 3 Цункай тук 🖕🏻

    20 1 Отговор
    сзо е частна организация, в която бил ГЕЙ се води за държава - кога ще бъде съдена за престъплението срещу човечеството, наречено "ковид"?

    Коментиран от #4

  • 4 Шекел

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Цункай тук 🖕🏻":

    А какво пречи Бил да бъде очистен ходи в различни държави някой да го е застрелял?После ревете ами Сорос ами Безос?
  • 5 Парата

    1 4 Отговор
    Бавно, защото Германия, Холандия и др. големи гледат да се налапат с износ, че сега е пира.
  • 6 Stéphanie 🎲

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    Има френска ваксина ,няколко пъти го казаха може би лятото ще излезе АКО всичко е нормално.Тества се франсето когато не е сигурно на 100% процента не пуска ваксина или лекарство,доста лекарства които се продават в България и съм търсила тук в аптека или питам доктор са забранени.Много са стриктни в това отношение .Ако някой ден Франция обяви че има ваксина ще се доверя на нея .

    Коментиран от #7

  • 7 Шекел

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Е кво искаш да кажеш че китайските немско американските руските и другите шитни не са сигурни ако е така що и кой ги допуска и защо няма смъртно наказание и тия които го правят да ги бесят по стадионите?!

    Коментиран от #11

  • 8 ман

    6 2 Отговор
    Англичаните затова се отделиха ,защото разбраха че от това ЕС нищо не става.
  • 9 ха ха ха

    16 0 Отговор
    Щатите в сащ, които премахнаха всички ограничения!

    Австрия доказа, че пср теста не открива ковид.

    Смъртните случаи от ваксини в сащ, станаха 2 пъти повече от смъртните случаи от самият ковид.

    Няма да ви се получи мръшляци!

  • 10 ха ха ха

    12 0 Отговор
    „Вaкcинитe прeдcтaвлявaт нaй-дoбрия нaчин зa излизaнe oт тaзи пaндeмия. Рaзпрocтрaнeниeтo нa тeзи вaкcини oбaчe e нeприeмливo бaвнo“ и „удължaвa пaндeмиятa“

    Нечии планове се провалят?

    ЕС няма да се ваксинира, не се заблуждавайте - когато ваксините минат изпитателния си период и докажат, че са безвредни, тогава ще ваксинирате най-умната част от човечеството! 😁
  • 11 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Шекел":

    Не съм вътре в този бизнес 😉не давам разрешително кое да излезе на пазара‼Виждам факти Франция е на 1място по живот ,пра бабата и дядото още са живи .Тук на 65 г.се имат още за младежи 😁 спортуват,ходят на танци ,салони за красота....в Бг.на 65г.-70г?Да не влизам във подробности да ти обяснявам че когато се наложи да посетиш болница ,клиника няма места на паркинга а са на 3-4 етажа .
  • 12 ха ха ха

    4 0 Отговор
    Щатите в сащ, които премахнаха всички ограничения!

  • 13 СЗО голямото ОПГ!!! Играе се на

    10 0 Отговор
    На милиарди! Всички там са ЛОБИСТИ, Комисионери на Едро!!

    Коментиран от #15

  • 14 още малко

    11 0 Отговор
    Белгия, Австрия, Израел и Норвегия се изправят пред Международния върховен съд за престъпления срещу човечеството, колективни действия от международни адвокатски екипи срещу измама с ПСР тест.

    Доминото пада, къщата от карти се руши!

    Четете: Verwaltungsgericht Wien: Corona-Politik ohne Basis, PCR-Test ungeeignet
  • 15 Шекел

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "СЗО голямото ОПГ!!! Играе се на":

    Тогава какъв е смисълът от съществуването им
  • 16 СЗОто

    5 0 Отговор
    е в паника. Чичко бил гейТС се е заканил да спре кинтите. Прозорецът на Оверон се затваря. Сатанинския проект губи шансове. Бандата от Давос - утайка на световното тресавище, самонарекло се еуит на съд.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa надеждна вaкcинa, нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 18 РАЗГЕЛЕ

    0 0 Отговор
    НАЧИ НИЕ СМЕ ЗАЕДНО , НЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - ТАКА ЛИ ?