Last news in Fakti

1 Април, 2021 15:00 2 136 8

Ето какви мерки въвежда Франция от събота

  • франция-
  • париж-
  • мвнр-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • движение-
  • ограничения

Засилените мерки влизат в сила на цялата територия на страната

Ето какви мерки въвежда Франция от събота - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На територията на цяла Франция се въвежда ограничение на правото на придвижване на гражданите на повече от 10 километра от местоживеенето им, което се доказва с удостоверение за адресна регистрация, съобщиха от Министерство на външните работи.

Мярката влиза в сила от 3 април 2021 г. и ще се прилага до 1 май. За придвижване на разстояние повече от 10 километра от дома е необходима атестация за придвижване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция. Пътуванията между областите в цялата страна се забраняват след 5 април, освен по неотложни императивни лични и професионални причини, които се удостоверяват с атестация, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Припомняме, че Франция предостави статут на изключение от действащите на територията на страната общонационални и регионални ограничителни мерки за българските граждани, решили да упражнят конституционното си право на глас в изборите за Народно събрание, които ще се проведат във Франция на 4 април 2021 г. Българските граждани следва да попълнят Атестация за придвижване по изключение между 6 ч. и 19 ч. (Attestation de déplacement dérogatoire dans les départements soumis à des "mesures renforcées" entre 6h et 19h), както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската вербална нота № 2021-0144818/PRO/PIDC, документ за самоличност или удостоверение за адресна регистрация. Необходимите документи са публикувани на страницата на посолството ни в Париж.

Засилените санитарни мерки, които досега бяха в сила в 19 департамента във Франция, влизат в сила на цялата територия на страната. Те включват още стриктен контрол и дори забрана на събиранията на големи групи от граждани, началото на вечерния час е в 19:00 ч. и продължава до 6:00 часа. Ще бъдат отворени единствено търговските обекти, които продават продукти и предлагат услуги от първа необходимост, както и книжарниците, музикалните магазини, магазини тип „Направи си сам“, цветарските магазини, фризьорските салони и др. Барове, кафенета, ресторанти, както и културните институции - музеи, кина, театри, изложбени зали, остават затворени.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    5 0 Отговор
    магазини тип „Направи си сам манджа“,кафенета тип "Направи си сам кафенце и топло шоколадче".
  • 2 гост

    10 0 Отговор
    А ''Планът'' им за действие ....??? Това са само забранителните мерки, които са част от изграден план за справяне и действие с кризата и това е най- важното като информация която трябва да ни интересува, но явно не и в България.... тука такива глупости като изграждане на планове от управляващият орган ....няма, за '' БГ гражданина'' и ''журналиста'' само сеира е важен !!!
  • 3 Мачкат

    8 1 Отговор
    скотонаселението и всакакви забрани, особено за събирането. Световните, наднационални паразити много ги е страх от пробуждане и организирани протести. Пружината не може да се натяга до безкрай. Давоските фекалояди ще си получат заслуженото за пландемията. Слугите им също. Нюрнбергският процес е като "лека нощ деца" в сравнение с тези.
  • 4 МАРТИ

    1 7 Отговор
    Това са държавници които мислят за народа си и са загрижени за живота и здравето на хората и не се подават на шепа ...... самозабравили се.
  • 5 Всичко си разпечатах

    6 0 Отговор
    На 0404 тръгвам за Бордо.Жалко че съпругата е на работа.Затова трябва да има електронно правителство за да не се водят хората като оФФФце. ....Примери по света много-споменавам САЩ,Холандия,Великобритания,Франция....Много неща ги подавам по Интернет и ги получавам в къщи по пощата-документи,фактури,свидетелства за шофьор,смяна на адрес за книжка,сива карта на колата.От таблетка разместване пари по банкови сметки за разплащания.....В тикволандия-кога?В период на криза гласуването трябва да е поне 3 дена.За какво е това бързане.Ей.....ще направите с простотиите си народът да излезе със сопите и пушките от партизанлъка. ГРОБ-УБИЕЦ на народа.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Всичко си разпечатах":

    Не разбирам за разплащания ,застраховки ,кредит ако имаш -всичко автоматично си върви , и със документите е така онлайн На крака само на доктор ,фризьор... се ходи .Дори и ваканция -избираш желано място,хотел .... без да губиш време да ходиш по офиси и чакане .Да не говорим онлайн нагазин супер удобно по-всяко време на денонощието .Във България да не би още да се редят на опашка 😳😭какво ме направи бе човек в коя година са зациклили ако е така ?
  • 8 СТАРИ ДАННИ

    0 0 Отговор
    МНОГО СТАРИ ОГРАНИЧЕНИЯ КОИТО В СРЕДАТА НА ЮНИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ;