Last news in Fakti

2 Април, 2021 07:37 1 617 7

1/3 от гермаците - доволни от мерките на правителството в борбата срещу COVID-19

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ангела меркел

В същото време всеки пети германец смята да не се придържа напълно към мерките и планират празнуване на Великден както със семейството, така и с приятели

1/3 от гермаците - доволни от мерките на правителството в борбата срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Едва една трета от гермаците да доволни от правителството на Меркел в борбата срещу пандемията, сочат резултати от социологическо допитване, публикувано днес.

Точно преди година германците стояха като един зад правителството при обявяването на първата карантина. Днес две трети от тях смятат, че Германия не се справя добре. Противно на очакванията, недоволството не е продиктувано от наложените ограничения, а от това, че не са още по-строги. Според всеки втори анкетиран карантината по Великден е трябвало да бъде по-строга.

В същото време всеки пети германец смята да не се придържа напълно към мерките и планират празнуване на Великден както със семейството, така и с приятели. 76 процента от анкетираните обаче са заявили, че няма да нарушават ограниченията.

Спорен остава за германците въпросът, дали решенията за ограничаване на контактите и за затваряне на училища и магазини трябва да се взимат централно от федералното правитество или от местните власти в зависимост от заболеваемостта.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Или

    15 0 Отговор
    Казано иначе 2/3 от германците не са доволни.

    Коментиран от #4

  • 2 Стрелата

    1 0 Отговор
    Другите тццццц
  • 3 boiko

    7 0 Отговор
    роби
  • 4 мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Или":

    Да, но забележи от какво не са доволни - че няма достатъчно фашизъм. Няма надежда за света, населението окончателно загуби всякакви наченки на разум. И тук е същото. Огромна част подкрепят тиквата, огромна част не го подкрепят заради частта с отварянията и едно нищожно мнозинство не подкрепя тиквата заради диктатурата.

    Коментиран от #5

  • 5 мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мислещ":

    *малцинство
  • 6 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    И ние си имаме Нова и Бтв , ама и немците какви г*золизници имат, да им завидиш?
  • 7 Хахаха

    2 0 Отговор
    А що пък заглавието не може да звучи така: две трети не са доволни ....