2 Април, 2021 08:11 2 788 16

Борис Джонсън: Със сигурност ще живеем в свят с ваксинационни паспорти

  • великобритания-
  • ваксина-
  • борис джонсън-
  • коронавирус

По-рано лидерът на Лейбъристката партия в опозиция Киър Стармър бе заявил, че не вярва такива сертификати да бъдат пуснати в обръщение във Великобритания

Борис Джонсън: Със сигурност ще живеем в свят с ваксинационни паспорти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че със сигурност ще живеем в свят, в който ще бъдат използвани ваксинационни паспорти.

Джонсън, който е на посещение в северния английски град Мидълзбро, отговори на въпрос на журналист по повод на съобщенията от Испания, че страната ще въведе такива паспорти през лятото.

Борис Джонсън каза, че вече някои страни и авиационната индустрия проявяват интерес към подобен тип документ и това е напълно логично:

„Когато става дума за опитите ни да дадем максимална сигурност и гаранции на бизнеса и клиентите, три са важните неща: да имате антитела, да сте ваксинирани и да сте си направили тест“, посочи премиерът.

По-рано лидерът на Лейбъристката партия в опозиция Киър Стармър бе заявил, че не вярва такива сертификати да бъдат пуснати в обръщение във Великобритания.

Без да коментира казаното от Стармър, днес Джонсън отбеляза, че според него използването на ваксинационни паспорти би било полезно и той очаква такива да бъдат въведени за пътуванията в чужбина.

Междувременно от публикуван в British Medical Journal доклад става ясно, че половината от хората не знаят кои са основните симптоми на коронавируса и по-малко от един на всеки петима отива да си направи тест, ако има симптоми.

Твърде нисък е и процентът хора, които се самоизолират напълно, при наличие на симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рекет

    53 0 Отговор
    Хитро измислен рекет на фармацефтичната мафия.

    Коментиран от #3

  • 2 123

    43 0 Отговор
    Нещо Астрата май не върви по план

    Коментиран от #4

  • 3 Съгласен съм

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рекет":

    Но едва ли това ще остане в бъдещето като нещо много важно. Според мен ще се размие във времето и значимостта му ще се отслаби, когато всички в един момент ще се окажат, че притежават нещо подобно на документ, че си “чист”.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Търговски трик нещо като не върви сменяме името!!
  • 5 нашия

    22 0 Отговор
    каза проводника глашатай на империята на англосаонското зло....
  • 6 нашия

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съгласен съм":

    недей да лежиш на тая страна...един пут потдал се след това си по наклона с голяма скорост
  • 7 😷😷😷

    14 0 Отговор
    Боре, Борее субстанциите са ти издухали мозъка на тази Земя Боре, няма нищо сигурно!
  • 8 Fen

    9 0 Отговор
    Шишо-бакшишо : Днеска си на върха ,утре си под земята. Всичко се обръща в един момент. И бай Тошо не вярваше, ама......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мдаа

    20 0 Отговор
    ЗА сега това да сте ваксинирани и да сте си направили тест е само подготовка и световна репетиция за привикване на човечеството с новите изисквания, НО със сигурност до няколко години ще живеем в свят , когато и временните ваксинационни паспорти ще отпаднат като ненужно остарели и ще бъдат заместени с много по интелигентните и модерни задължително имплантирани индикационни чипове ....!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Просветен илюминат

    15 0 Отговор
    Според специалистите вирусите с времето мутират и понеже човек не мутира,а си остава една заспал о.ца той продължава да стои в кошарата пред телевизора и чака следващото нареждане какво и как да прави защото при него няма еволюция.
    И така с очакване след поредните избори да дойде друг овчар,който да му позволи повече свобода и да може да излиза извън нея от време на време.
    Ако вируса не е така добре познат и СЗО ходиха да търсят от къде сее появил,те защо така уверено ви предлагат меркии ваксини за нещо непознато и ви им вярвате?
    Слепеца води слепеца.
  • 12 Тра-ла-ла

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мдаа":

    Въобще не е изключено да е така, но също така и не е сигурно! Да не се плашим предварително със страх, там където може и да няма страх. В живота има странни обрати.
  • 13 Изпълнение на

    7 0 Отговор
    Библейски пророчества... това е още началото на това което предстои ...! Но да го забавим доколкото ни е "дадено" ... ТОВА Е НАША ПРИВИЛЕГИЯ И ДЪЛГ...
  • 14 Отнемате човешки права,

    8 0 Отговор
    защото просто ви е страх от хората. Затваряте банкови клонове, за да продадем данните си он-лайн, правите ваксинационни паспорти, за да обслужите фармацевтичната индустрия, искате да живеем по график начертан от Хоум офис. Затваряте бизнеси с глупавия си Брекзит и с карантината, платена с глад и загуба на доходи. Имате класическо образование, но всъщност ни зачертавате, като хора.
  • 15 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    При имунизация на 70% от населението де оказва според главния здравен експерт Кунчев няма как да има повече пандемия.
    А то имаше ли по принцип или те обявиха по медиите,че има?
    Сега като откраднаха малко милиарди и разпределиха някой друг бизнес ще поспре медийно пандемията докато не дойде пак време да излъжат стадото и да се вкара в кошарата да го издоят за пореден път.
  • 16 гл шеф

    0 0 Отговор
    от гл шеф. на тайно разузнаване. предупредени бъдете несе бъркайте в изборите в българия. не посягайте с [ уреди ]