Last news in Fakti

3 Април, 2021 13:05 6 106 24

Тревожно! Още 3 случая на тромбоза след ваксиниране с "АстраЗенека" във Франция

  • франция-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • астразенека

Случаите във Франция са станали средно девет дни след ваксинирането, основно при жени, без предходни обявени заболявания

Тревожно! Още 3 случая на тромбоза след ваксиниране с "АстраЗенека" във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Три нови случая на атипична тромбоза, асоциирани с ваксината срещу коронавируса на "АстраЗенека", са били регистрирани във Франция между 19 и 25 март, предаде Франс прес, като се позова на здравните власти. Два случая са приключили със смърт.

От началото на ваксинационната кампания във Франция са регистрирани 12 случая, от които 4 приключили със смърт, на тези редки тромбози, съобщи Френската агенция по лекарствата.

Става дума за атипични тромбози на големите вени, до голяма степен церебрални, но също и на храносмилателната система, които могат да се асоциират с тромбоцитопения (дефицит на тромбоцити) или с проблеми със съсирването.

Френската лекарствена агенция обаче припомня, че Европейската агенция по лекарствата е потвърдила, че ползите от ваксината надделяват над риска.

Случаите във Франция са станали средно девет дни след ваксинирането, основно при жени, без предходни обявени заболявания. Девет души са били под 55 години, а три над 55 години.

Френската лекарствена агенция препоръчва на хората, които са били ваксинирани с този продукт, да се консултират незабавно с лекар в случай на продължаващи над три дни симптоми, като задъхване, болка в гърдите, подуване на краката, болка в стомаха, остро главоболие, замъглено зрение или синини на разстояние от мястото на инжектиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    61 5 Отговор
    Колко случаи още ви трябват за да спрете да биете на хората тази отрова?

    Коментиран от #23

  • 2 провинциалист от провинция Тракия

    57 2 Отговор
    Обяснете, моля, на близките на починалите, че те са нищожен процент и няма смисъл да се вземат предвид.
  • 3 ****

    49 2 Отговор
    Айде спирайтего най после този боклук,бързахте да го признаете без да сте го изследвали,от завист на руската ваксина.
  • 4 18 18

    26 3 Отговор
    За това трябва да благодарим за блестящите мерки на правителството. В цял свят първо се ваксинираха лекари, възрастни и болни хора от рисковите групи, а тук е всичко наопаки. Приоритет бяха държавната администрация, полицаи и други на държавната хранилка които и досега ползваха само привилегии като не плащаха данъци, осигуровки, ранно пенсиониране и др. На болните предлагат само от рискованата Астра Зенека и резултатите се виждат -първи по смъртност и последни по ваксинация. Само на предстоящите избори имаме шанса да променим негативната статистика и накажем виновните за тяхната арогантност !!!
  • 5 Антон

    26 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: ползите от ваксината надделяват над риска"
    Интересно съждение! А "ползите" от затварянията надделяват ли над риска от това да се разболееш от ковид??
    Само питам!
  • 6 Тодор Живков

    12 0 Отговор
    Няма страшно! В България намя да се случи, управляващите досега са се погрижили. Няма кой да им обърне внимание, даже няма да се разбере как са си отишли. Ние сме върхът. Над нас само въздух (и понякога земя).

    Коментиран от #12

  • 7 Жоро

    19 0 Отговор
    От това печелят пвайзер и джонсън а последиците от тях пък ще се покажат след години.
  • 8 2121

    28 4 Отговор
    Всичко се подтвърждава.Отровните ваксини:Астра Зенека, Байонтех, Модерна, Джонсъ&Джонсън,Пфайзер дават резултати-СМЪРТ от ваксиниране.Още кой трябва да умре от тромбоза, запушване на основни вени и артерии от тромби, тромби в мозъка, подуване на краката, замъглено зрение, болки непитични в стомаха/в корема се намират червата/?!Толкова ли сте тъпи?!Защо не поискате да се внесе Руска Ваксина?Има ТРИ.Изпробва се и четвърта.Поне ,няма да умрете.Руската Ваксина е като грипната, но има омаломощен корона вирус/човешки антиген;Другите ваксини ползват маймунски антиген.Всички ваксини с изключение на Руската ваксина са отровни.Най-после го оразумейте!

    Коментиран от #10

  • 9 Според мен

    4 11 Отговор
    Понеже всички европейски лидери юрнаха Астра Зенека за доставки при положение, че ГМО ваксината им отнема време при самото производство...се получиха некачествени партиди, които бяха разспространени в различните държави. Самата ваксина е безопасна, просто грешка в партидите...поради създалата се паника!
  • 10 Глупости

    8 11 Отговор

    До коментар #8 от "2121":

    Руската и Астра са едни и същи ГМО ваксини. Единствената разлика е, че Спутник има и човешки вирус в нея(освен аденавирус от шимпанзе) на два щама за по двете игли!

    Коментиран от #18

  • 11 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    17 0 Отговор
    ПИТАМ СОРОСОИДИТЕ.:
    ЗАЩО НЕ ВЗИМАТЕ РУСКА ВАКСИНА.?
  • 12 Бай Тошо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тодор Живков":

    Прав беше ти, че “социализма е едно недоносче...” !
  • 13 Тодор Живков

    13 0 Отговор
    При мен България беше 9 000 000,
    Сега пак е 9 000 000,само че 3 000 000 са в чужбина.

    Коментиран от #16

  • 14 Бил Спасителят

    11 0 Отговор
    Карай бе, важното е, че ползите (за производителите на ваксини) надвишават рисковете (за хората). А и полза за планетата има - ще се намали населението. А вие какви сте такива егоисти та не искате да се жертвате за общото благо! Я всеки веднага да тича да се пожертва! Тя не е само Астрата дето ще намали населението, с каквато и ваксина да се ваксинирате, все ползите ще са повече от рисковете!
  • 15 ЛЪЖЕЦ

    5 4 Отговор
    Ниско ниво на тромбоцитите затруднява кръвосъсирванет... Нешо си противоречат, кой лъже и манипулира. Колко са ваксинирани раните и ваксината ли е причината за кръвотечение или тромби. Смо приказки и лъжи.
  • 16 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тодор Живков":

    Общо всичко е под 7 000 000. Българите 5 милиона, 2 от тях матриял:) кви 9 милиона те гонят:)
  • 17 конспирация ли

    9 0 Отговор
    хубавото,ако може да се нарече така при зенеката е,че ще бъде разобличена бързо,лошото е,че другите ваксини действат пагубно по-бавно и доста електорат ще вие на умряло със закъснение!
  • 18 Ако

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Глупости":

    обичаш,дай линк за съдържанието на руската.Астрата е ясна.Нещо маймунките ти се привиждат....та изясни нещата.
  • 19 Васил

    9 0 Отговор
    Само не разбирам защо този препарата го наричат ваксина като не изпълнява тази роля?
  • 20 истината

    9 0 Отговор
    А можеха да си поживеят в най- хубавите си години горките жени.
  • 21 хаде

    8 1 Отговор
    Е сега кое е по-полезно за хората, ваксина, която убива младите, или вирус който убива възрастните?
  • 22 продължават

    10 0 Отговор
    ТАзи ваксина трябва да я поставят на всички "експерти", които са я препоръчали за България! И на целия НОЩ.
  • 23 никой

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вече официално са около сто случая Официално.А колко са минали като инфаркти,инсулти,ковид...но милиардите са много и няма спиране.
  • 24 Диверсант

    6 0 Отговор
    В Англия са над 1000 , не знам с коя ги мушкат там. Футболиста който си отиде преди дни всичко потъна в мъгла. Ползите са несметни, първо за компаниите рекетьори, после разтоварване на пенсионни фондове, смяна на недвижима собственост, банкови сметки.... Река, река от пари