Last news in Fakti

3 Април, 2021 17:17 2 545 6

Протести на търговците в Гърция срещу решение за избирателно отваряне на магазините

  • гърция-
  • пандемия-
  • икономика-
  • коронавирус

Обяснението на министерството на развитието е, че прогнозите за Солун, Патра и Ахея са за увеличаване на заразените от коронавирус в следващите две седмици

 Протести на търговците в Гърция срещу решение за избирателно отваряне на магазините - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцки търговци от три области - Солун, Патра и Ахея, протестираха заради това, че властите не им позволяват да отворят магазините си от понеделник, както ще бъде във всички останали райони на Гърция.

Пред затворените магазини търговците излязоха на протест срещу правителството, тъй като трите области са изключени от разрешението за отваряне на търговските обекти от понеделник.

Обяснението на министерството на развитието е, че прогнозите за Солун, Патра и Ахея са за увеличаване на заразените от коронавирус в следващите две седмици.

Пред медиите търговците от тези райони, които реално остават под строга карантина, заявиха, че правителството избирателно действа и нарекоха положението "театър на абсурда".

В област Атика, където епидемиологичната обстановка е критична повече от два месеца, магазините отварят от понеделник.

"Плащаме данъци наравно с другите и искаме равни права", негодуват търговците от протестите. Те съобщават, че са заредили магазините със стока и отново понасят загуби заради липсата на координация на правителството.

Гражданите, които днес минават покрай протестиращите, също ги подкрепят, свидетелства кореспондентът на БНР в южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    3 0 Отговор
    Лъжец, как подкрепихте бизнеса с 60/40 ли или с мизерните 10000 лв.
    за бизнеса това е нищо !
  • 2 QR Виза

    7 4 Отговор
    Те магазинчетата не искат да отворят за някакъв "туристически сезон" говорят!?!? Най-неадекватната държава в цяла Евтопа, следвана от Германия, Англия и подобни! Иначе пък са се наточили за големите милиарди по плана "Пунтас Марис"
  • 3 Прогнозите?!?!?!????!?!!! За заболяемост

    2 1 Отговор
    ?!?!?!????????!!!!
  • 4 Fen

    4 0 Отговор
    За едни - театър , за други - филм !
  • 5 Yamaha M1

    3 0 Отговор
    Солун,Патра и Козани е точното !
    Поне като преписвате,преписвайте както трябва.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.