Last news in Fakti

6 Април, 2021 10:47 2 430 8

Критики срещу плановете на Лондон за COVID паспорти

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • вакисна

Правителството смята, че сертификатите ще помогнат на хората да се завърнат в театрите, нощните клубове и масови събития като фестивали, и ще позволят премахване на социалното дистанциране

Критики срещу плановете на Лондон за COVID паспорти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Засилва се критиката срещу плановете за Covid паспорти в Англия поради опасения, че това ще доведе до „двупластово общество“.

Британският премиер Борис Джонсън не изключва идеята, в ход са няколко пилотни проекта.

От разпространени вчера правителствени документи става ясно, че сертификати, които доказват, че даден човек е бил ваксиниран, има отрицателен тест или имунитет, „вероятно ще станат неразделна част от бъдещето“.

На специална пресконференция по тези въпроси снощи премиерът Джонсън не изключи издаването на ваксинационни паспорти.

Много депутати, включително от неговата Консервативна партия, обаче разкритикуваха плановете. Сред тях бе Марк Харпър, който призова за гласуване в парламента.

Харпър посочи, че тези паспорти ще доведат до създаване на „двупластово общество“ и това трябва да бъде обект да дебат в парламента. Британското правителство заяви, че работи съвместно с администрациите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия за намиране на „последователен подход“.

Джонсън има правомощия да наложи пряко разпоредби, засягащи общественото здраве в Англия, но не и в останалите части на Обединеното кралство.

Правителството смята, че сертификатите ще помогнат на хората да се завърнат в театрите, нощните клубове и масови събития като фестивали и ще позволят премахване на социалното дистанциране в ресторантьорството и хотелиерството.

В ход е проучване в Англия как такива паспорти биха функционирали, като има пилотни проекти, един от които е финалът за Купата на Англия по футбол на стадион „Уембли“.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    36 0 Отговор
    Започнаха някои да се усещат на къде вървят нещата. Дано стават повече и се опънат на задаващият се фашизъм. Отново.

    Коментиран от #7

  • 2 честен ционист

    16 2 Отговор
    Тези, които не приемат знака на Звяра ще бъдат в долната каста.
  • 3 ха ха ха

    13 0 Отговор
    Чакаме ги с нетърпение! 😁

  • 4 Следствие от ваксиниране

    5 0 Отговор
    На Лудия Макс, баща на племенницата си, дядо на дъщеря си, вуйчо на сина си, братовчед на брат си, му се при виждат мутирали клонинги-на собствената му гротексна визийка!Луд, умора нема!
  • 5 рептилоидите

    10 0 Отговор
    искат на земята да останат 500млн жители!всеки да си набраздява мозъка и да мисли до колкото може и съпротивлява,докато не е късно!
  • 6 Ас Мен

    6 0 Отговор
    От тия джендъри друго не може да се очаква
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    ..........така се почва, най-напред задължително с маски, после задължително с ваксина, после "ковид паспорт" и хоп - чип....Иоан 13:16 и принуждаваше всички човеци да им се тури белега на звяра на челото или на десницата,за да не може никой да купува или продава ,освен оня който носи белега на името на звяра
  • 8 Стрелата

    0 0 Отговор
    Те за тва почнаха бунтовете тука а Европа спинка меееркееел мееркрел слушайте там Главоци.