6 Април, 2021 23:00 2 449 11

Унгария се готви за отваряне

  • коронавирус-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • отравяне-
  • магазини-
  • локдаун-
  • мерки-
  • ваксини

Достигнахме важен вододел, каза Орбан

Унгария се готви за отваряне - 1
Снимка: Shutterstock

Отварянето на търговските обекти и сектора на услугите в Унгария ще започне, след като страната успя да ваксинира повече от една четвърт от 10-милионното си население най-малко с една доза от ваксините срещу COVID-19, заяви днес премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Орбан, който ще се яви на избори след една година, се опитва да овладее най-смъртоносния в света ръст на инфекциите и да балансира това с нуждата отново да бъде отворена икономиката, за да се избегне втора година на дълбока рецесия. "Днес достигнахме важен вододел", каза Орбан във видеообръщение във Фейсбук и добави: "Цяла година живяхме с ограничения, полицейски час и лични загуби."

"През изминалия месец увеличихме ваксинациите 2,5 пъти, така че от утре магазините могат да отворят, а секторът на услугите да поднови работа. Все пак ще останат в сила антиковидни правила и затова ви моля да ги спазвате", заяви още унгарският премиер.

Централноевропейската държава отчете рекорден ръст на починали от COVID-19 миналата седмица, а лекарите заявиха, че болниците изчерпват своя капацитет, сигнализирайки, че властите може да бъдат принудени да отложат отварянето на икономиката. Унгария регистрира най-висок седмичен ръст на смъртни случаи от COVID-19 на глава от населението в света в продължение на няколко седмици, според данни на университета "Джонс Хопкинс", отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    10 2 Отговор
    от всичко написано и казано от Орбан прозира факта че много добре му е известно с каква измама на световните тарикати си има работа и им казва-айде наиграхте се стига толкова....не смятам да поднасям на глупостите ви повече
  • 2 нашия

    10 2 Отговор
    а авторчето на писанието ....най-смъртоносната зараза си я заври...ти занеш къде
  • 3 Стария Бог

    12 0 Отговор
    Дано да станат 200 милиона унгарци бялото европейско население трябва да расте главоломно защото чуждото ще стопи всичко европейско

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 нашия

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стария Бог":

    викаш ....ние като не можем поне братовчедите да са добре....има логика
  • 5 WEST HAM

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стария Бог":

    ами бива и Германските народи да си увеличат населението най-вече жените.... една Англичанка ми взе акъла по вдигане на тежасти много красива.... верно е има и Дебели Англичанки ама не всички са такива де...... абе лошото е че Запада са в гнусната хватка на Исляма чрез Арабите и се надявам в най-скоро време да се освободят от нея........
  • 6 WEST HAM

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стария Бог":

    еми това наблюдаваме вмомента в Западна Европа ето виждаш че Ислямистите почват да претопяват местните Бели народи и държавите им започват да приличат на Ирак и Йемен(тоест гнусни катуни) това е много жалко хубаво е че на Изток все още държим фронта(да видим до кога) но хубаво е че Англичаните се усетиха навреме и излезнаха от ЕС и постепенно ще си пратят Камиларите по родните места и ще останат главно Европейски етноси с хубави жени като тая Щангистка от Европейското по Щанги в Русия
  • 7 Hoho Boho

    6 0 Отговор
    "Унгария се готви за отваряне"
    "Цeнтрaлнoeврoпeйcкaтa държaвa oтчeтe рeкoрдeн ръcт нa пoчинaли oт СОVID-19 минaлaтa ceдмицa, a лeкaритe зaявихa, чe бoлницитe изчeрпвaт cвoя кaпaцитeт..."

    ЗАЩО РУЧАХТЕ ЖАБЕТАТА?
    КАКВА БЕШЕ ПОЛЗАТА ОТ РЕПРЕСИВНИТЕ "МЕРКИ"?
  • 8 Тъпоъгъл

    1 5 Отговор
    Орбан май недовижда. Заразата в Унгария е върхова, ама той щял да отваря. Добре дошло за К19.

    Коментиран от #9

  • 9 Хахаха..

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тъпоъгъл":

    И кой доктор те убеди че заразата е върхова?! Доктор Зорге,доктор Фройд,доктор Менгеле,доктор Дулитъл или доктор Мутафчийски?
  • 10 6000

    3 0 Отговор
    Хиляди заразени и отварят и не са луди - ХаАха Муха

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "6000":

    И кво ще стане като има заразени? А, муха?