Last news in Fakti

7 Април, 2021 09:55 3 918 11

Смъртните случаи от COVID-19 по света вече са над 3 милиона

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

От континентите най-много жертви на вируса има в Европа - близо 1 милион и 100 хиляди

Смъртните случаи от COVID-19 по света вече са над 3 милиона - 1
Снимка: shutterstock

Над 133 милиона и 34 хиляди са регистрираните случаи на COVID-19 в световен мащаб. Смъртните случаи, причинени от коронавирус, вече са над 3 милиона, съобщава агенция Ройтерс.

За една година са били достигнати 2 милиона смъртни случаи, но следващият милион починали са били регистрирани само за период от около 3 месеца.

Причините за бързото разпространение на коронавируса и големият брой починали са свързани с новите и силно заразни щамове, смятат здравните власти. Отчита се също и обществената умора от ограниченията, налагани заради COVID-19.

Вчера собственици на италиански ресторанти и други хора, разгневени от затварянето на бизнеса им за седмици, се сблъскаха с полицията по време на протест пред парламента в Рим.

Междувременно президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19 април всички американски граждани, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини срещу коронавирус, което е с две седмици по-рано от предишния обявен срок - 1 май. Байдън подчерта, че новите щамове водят до ново увеличаване на случаите на заразени и призова особено възрастните американски граждани да не се колебаят да се ваксинират.

Досега COVID-19 е отнел живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус.

На второ място е Бразилия, която регистрира рекорден брой смъртни случаи, свързани с коронавирус, в рамките на едно денонощие - почти 4200.

От континентите най-много жертви на вируса има в Европа - близо 1 милион и 100 хиляди. 60 процента от случаите там са в пет страни - Великобритания, Русия, Франция, Италия и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    2 3 Отговор
    Почнаха да ви бодат точно преди 3 месеца. Яко ще се мре.

    Коментиран от #2

  • 2 р345

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    ехей пич, аре да ми разкажеш и обясниш сега как земята е плоска, може ли?

    Коментиран от #10

  • 3 Asdfg

    2 2 Отговор
    Колко е населението на планетата Земя? Пишете и колко са починалите от другите болести и тогава правете изводи!
  • 4 Мишки

    6 1 Отговор
    За две години от 8 млрд. хора на земята. 3 млн. смъртни случаи си е смешна работа. Да видим от глад и от жажда колко са. Хората сме лицемери и сме обречени на изтребление.
  • 5 Нямам срам

    3 0 Отговор
    За сравнение за 2 години испанския грип убива по непотвърдена информация около 50 милиона до 100 милиона при население на земята 1.86 милиарда преди 100 години .Заразените достигат 500 милиона. А тука света се вкара в паника ...
  • 6 Нямам срам

    2 0 Отговор
    Пак сега сме доста по напреднали но пустия капилистически режим унижова медицината
  • 7 Demonaz

    5 0 Отговор
    Е,нали изперкел каза,че в Европа ще умрат около 60-80 милиона? Какво стана измамници? Къде са чувалите и камионите. Просто прикривате икономическа криза с грип. Как африка и азия където са пълни клоаки няма проблем? Заслужава си съдбата стадото на тази територия.
  • 8 Рошко

    1 0 Отговор
    За миналата година от грип колко бяха? , питам аз и отговор не искам
  • 9 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    причината да има коронавирус основно е тъпотата у хората.по статистически данни откакто има пандемия населението на земята се е увеличило ако някой не вярва да провери.
  • 10 НЯКОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "р345":

    земята може и да не е плоска но нечий мозък е гладък.
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    Малко са !!! Няма да могат да стигнат 70- 85 милиона колкото са жертвите през ВСВ !!! Ако тази пандемия продължи още 3 години може и да се доближим .