Last news in Fakti

7 Април, 2021 13:53 2 902 29

Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на COVID-19

  • ваксина-
  • русия-
  • коронавирус-
  • спутник v-
  • епиваккорона

Изследователският център в Москва ще обмисли предоставянето на ваксината на други държави в бъдеще предвид големия брой заявления от чужбина

Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската ваксина "ЕпиВакКорона" (Epivaccorona) е ефективна срещу британската и южноафриканската мутации на коронавируса, заяви в сряда ръководителят на руския Държавен изследователски център по вирусология и биотехнологии "Вектор" Александър Семьонов за руската радиостанция Vesti FM.

Семьонов заяви, че антитела срещу коронавирус се образуват в 94% от случаите след ваксинация. Той добави, че ваксината дава имунитет на вируса за поне една година.

Александър Семьонов обаче не можа официално да потвърди дали ваксината може да предостави имунитет в продължение на две години, заявявайки, че теоретично е възможно, но не е минало достатъчно време от първите поставени ваксини, за да се потвърди това.

Семьонов каза още, че "Вектор" е получил множество заявления за доставка на "ЕпиВакКорона" в чужбина, но че руските граждани са приоритет за изследователския център. Той обаче добави, че изследователският център ще обмисли предоставянето на ваксината на други държави в бъдеще предвид големия брой заявления от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Победа76

    34 2 Отговор
    Някой да се е съмнявал???

    Коментиран от #14

  • 2 др Гей Билтс

    7 39 Отговор
    Същата отрова като Западната, само етикетът е на Кирилица.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 майстор

    48 5 Отговор
    "ЕпиВакКорона" може и да е ефективна но американските тъпаци не позволяват тя да влезе и да се ползва в България. Това е проблемът.
  • 4 Ъъъъъъъъъ

    32 3 Отговор
    Кога ще ги стигнем руснаците???

    Коментиран от #15

  • 5 Д-р Иванов

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Преди месец руската ваксина беше лоша, а западните добри.
    Сега стана същата.
    Другия месец ще има опашки за нея, както е тръгнало.
  • 6 Емил

    27 4 Отговор
    Така е, еврокомунистите и американокомунистите забраняват, защото славата и печалбите ще отидат в Русия.
    На тия не им дреме за населението на Европа....
    Това е цената на човешкия живот!

    Коментиран от #17, #29

  • 7 дгреге

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Един да ти се върже на простотията и ставаш убаец, нали го знаеш това?
    Но май не ти пука
  • 8 Реалист 2

    24 3 Отговор
    Вече и анличоците не вярват на собствената си Астра и отчаяно пробват с Пфайзер - 17 милиона дози поръчани за Малобритания .

    Накрая всички ще минат на руски ваксини . Засега срамежливо предлагат само на руснаците "съвместно производство" .
  • 9 Анонимен

    21 2 Отговор
    ББ да направи поне едно добро дело за народа си, да внесе незабавно от руските ваксини и българите да имат избор с каква от многото да се ваксинират! Дори да ги има в аптечната мрежа и всеки да може да си закупи от която иска! Нали много мисли за народа си- нека го покаже!!!

    Коментиран от #12

  • 10 К.К.

    3 9 Отговор
    193 доброволци от трета фаза на изпитанията са си направили тест за антитела в независими лаборатории, 30% нямат антитела!
  • 11 Емигрант

    3 14 Отговор
    Срещу руската хибридна трябва голяма тояга

    Коментиран от #21

  • 12 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Внесени са и чипирани още 1944 ти си резултат

    Коментиран от #18

  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    Колко дълго е тествана тая ваксина ме интересува? На каква технология базира- месенджър РНК, векторна или конвенционална? Колко големи на брой са били тестваните групи- 500 човека, 5000 човека, 15 000 човека? Гарантира ли стерилен имунитет? Или като файзъра и астрата набързо набързо...

    Коментиран от #20, #25

  • 14 Аз лично

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "az #Победа76":

    не,като се очаква в най-скоро време и встъпването в употреба на ваксината на ИЦ Чумакова - Ковивак. Руснаците винаги са много напред особено в тази област,което е просто и логично.
  • 15 Едно време

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ъъъъъъъъъ":

    Тодор Колев мир на праха му,пееше...как ще ги стигнем американците....,сега е логично да запеем как ще се оттървем от американците и западняците,от тях нищо хубаво не е дошло за нас.
  • 16 Павел Пенев

    8 2 Отговор
    Тези които считат,че руските ваксини са отрова,доброволно да се ваксинират с ваксината на Майдел,която платихме авансово получихме боклуци в хладилници.
  • 17 Лошото е

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    ,че малко хора го разбират и те са анатемосвани като предатели българофоби и тем подобни простотий,само защото са избрали най-доброто,което на всичко отгоре е и доказано. Предпочитат американски буламачи,които влязоха без дори да преминават проверка през вездесъщата еврогейска лекарствена комисия.Американските ваксини не са нищо повече от ла.но увито в лъскав целофан от лъжи.
  • 18 В тотална

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    грешка си и учи повече история,а на теб чип не те лови защото няма върху какво да се сложи,толкова е кухо вътре.
  • 19 Помощ

    1 4 Отговор
    Рубли се посипаха и глупости за американската ваксина от чипирани кремълски подлоги
  • 20 Слушай

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    вместо да задаваш въпроси тук,намери предавнето на ДокТок излъчено снощи по първи канал на руската Тв и там имаш отговор на всичките си въпроси и на тези които не си и помислил да зададеш. Гледах го в началото,като очаквах нещо ново,защото въпроси като твоите отдавна ги чух от руснаците за ваксините им.Като и за срока на Спутник V защо очакват да е над 2 години и защо толкова бързо разработиха ваксините. Намери го и го гледай интересно е! Хората са специалисти и професионалисти в тази област. Интересно за мен беше разликата между отделните руски ваксини и обясненията ми задоволиха любопитството и знанията.
  • 21 Ами тя

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Емигрант":

    голямата тояга си върлува от една година и горница,за последните 24 часа е торпилирала още 132 бр. и ще продължава да беснее като зло псе докато има такива глъмпери и тъпунгери.
  • 22 изводи

    2 0 Отговор
    Трябва да се разбере това, че само със солидарност ще се победи този вирус. Държави, които нямат средства или са сериозно засегнати от вируса трябва да си търсят дарения и да им се подаряват ваксини, защото точно от такива страни с голяма зараза идват новите и по-опасни щамове. Няма смисъл всеки да си прави ваксини за себе си и да се спотайва. Живеем в глобален свят и не можем да се изолираме и опазим от такова нещо, което се разпространява така. И при съседите и на други места трябва да е преборено, иначе отново ще се връща при нас.
  • 23 ким

    0 2 Отговор
    странно защо спутника се произвежда в южна корея,а про руския Вучич получи милиони спутник но се ваксенира с китайска
  • 24 тони

    1 2 Отговор
    павел 16 питай сърбите които се ваксинираха милиони с прекрасния спутник а умират почти като у нас
  • 25 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Много ви заблуждават относно руските ваксини.
    В Русия стандартите при производството на ваксините е на толкова високо ниво, че не всяко предприятие на запад и на изток може да ги покрие.
    Не те трябва да инспектират Русия, а Русия трябва да инспектира фармозаводите в другите страни, които искат да произвеждат Спутник, Епиваккорона и Ковивакс. Това трите руски ваксини. Висш пилотаж са. Нито една държава няма 3 твои ваксини и с таково качество. Спутникът е иновационата ваксина с жив вирус.
    Епиваккорона експерименталната синтетичната ваксина, ковивак е най класическата с убит вирус. Платформите на Спутник е от 25 години.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Само да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    На същата техника като на Спутник базира и ваксата на Ас.Зенека бъце. Векторна ваксина. Ас.Зенека използва аденовирус 5 като вектор, Спутник аденовирус 5 и аденовирус 26 като вектор. Технологията е една и съща.
  • 27 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    Бацка не става дума за стандарти на производство, а за спазване стандартите на изследването на една ваксина. Ваксината можеш бързо да я скопосаш ама не можеш да я тестваш бързо, ако искаш добра и ефективна ваксина. Айде помисли какво става като скъсяваш тестови фази, траещи по принцип 2 до 4 година ги скъсиш на 1- 2 месеца. А? Неутрален съм спрямо ваксините, нито за западни нито за руски се застъпвам. Против съм населението да бъдем опитни зайчета.
  • 28 РУСИЯ ВЕЛИКАЯ

    1 0 Отговор
    Ceмьoнoв зaяви, чe aнтитeлa cрeщу кoрoнaвируc ce oбрaзувaт в 94% oт cлучaитe cлeд вaкcинaция. Тoй дoбaви, чe вaкcинaтa дaвa имунитeт нa вируca зa пoнe eднa гoдинa.
  • 29 Еврокомуняга

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Хайде бе, няма да измрете всички, все ще останат достатъчно данъкоплатци.