Last news in Fakti

9 Април, 2021 08:16 3 268 2

Рекорден брой починали в Бразилия

  • бразилия-
  • починали-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • рекорд

Пандемията в Бразилия излиза извън контрол

Рекорден брой починали в Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилия регистрира рекорден брой жертви на COVID-19, предаде Ройтерс. За последните 24 часа починалите са 4249, съобщи БНР.

Пандемията в Бразилия излиза извън контрол, тъй като има недостиг на ваксини и лекарства. Здравната система на страната е под силен натиск, а болниците, в това число и богатите частни болници, страдат от недостиг на консумативи и жизненоважни медикаменти.

Три от четири частни болници вече заявиха, че разполагат със запаси от кислород и основни лекарства за не повече от седмица. Парламентът планира да създаде специална комисия следващата седмица, която да разследва политиката на правителството на президента Жаир Болсонаро, който неглижира пандемията от самото начало, коментират световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тоа неглиже брат на боко

    6 5 Отговор
    Народа оставен да мре от биологичното оръжие на световния елит
  • 2 Стига реклами бе!

    9 4 Отговор
    И 10 пъти да умра,ще се ваксинирам когато АЗ реша,а не ВИЕ! Надминахте и комунистите по ДОСАДА!