9 Април, 2021 10:12 3 943 11

Два центъра за ваксинация в САЩ спряха да прилагат тази ваксина

  • ваксини-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • джонсън енд джонсън

Това е временно спиране на употребата

Два центъра за ваксинация в САЩ спряха да прилагат тази ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Центровете за ваксинация на компанията Centura Health в Колорадо и Северна Каролина спряха коронавирусното лекарство на Johnson & Johnson заради няколко случая на възможни странични ефекти. Това съобщи в четвъртък телевизионният канал CBS, цитиран от агенция "Фокус".

В сряда в Денвър, щата Колорадо, 11 души са се почувствали замаяни или им се е пригадило веднага след ваксинацията с Johnson & Johnson. Няколко души са имали същите симптоми в четвъртък в Северна Каролина. „На този етап нямаме основания да смятаме, че има нещо нередно със самата ваксина. Това е временно спиране на употребата на ваксина от един производител, за да можем да проведем разследване“, цитира телевизионният канал представител на Centura Health.

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ на 28 февруари одобри заявление от Janssen, собственост на Johnson & Johnson, за регистрация на неговата коронавирусна ваксина по ускорена процедура и при спешни случаи. Това лекарство изисква само една инжекция. По време на третата фаза на опитите е доказано, че ваксината е до 85% ефективна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 2 Отговор
    Johnson & Johnson 33&33 е американското име на Астрата.
  • 2 Рошко

    11 0 Отговор
    Те пак като не са почнали да се пенят от шампоан пак добре
  • 3 Спешно отделение

    12 5 Отговор
    Коритаров умря от първа игла на астра зенека. Получи сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и дихателната недостатъчност и задух и високо кръвно налягане и отоци по лицето преди ефир. Трябвало е да бъде вкаран в болницата сърце и мозък на 04.04. В 06.00 часа сутринта.

    Коментиран от #6

  • 4 Ваксата

    15 1 Отговор
    Две мишки си говорят.
    - Ще се ваксинираш ли?
    - Чакам първо да приключат опитите с хора
  • 5 Перо

    1 6 Отговор
    Сега я почват тази ваксина да я очернят. Нормално, заложени са много пари и всеки си хвали неговия продукт.

    Коментиран от #10

  • 6 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Спешно отделение":

    Сигурно си врачка или си правил аутопсията на човека. Кажи кое от двете е вярно. Ако е, че си врачка ще имаш и клиенти, което в криза не е за пропускане.

    Коментиран от #9

  • 7 Ади сега, гевезелъци

    5 0 Отговор
    Много 'алтави', тия американци. Почувствали се замаяни или им се е пригадило ?! Ами, да забраним и мастиката. На първото шише и аз се чувствам по същия начин :-)
  • 8 Гост

    9 0 Отговор
    Търговската война на химическите ваксини - Пфайзер и Модерна се обърна и срещу Джонсън, другите им конкуренти са извън играта за пари / руската и китайската......
  • 9 нане

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Никой не го е признал, но и аз мисля, че е починал вследствие на ваксината. По-скоро не желаят да го признаят, щото нали трябва да си пробутат вече купената AstraZeneka. Няма да става зян я! Тромби не тромби, ке се бучка, пАри се е дало! Ганю има опит в тоя спорт!
  • 10 Абе Каунь

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Австралийскоя здравен министър е казал за зенеката, че при 73% "това не е никаква ваксина", какво ли би казал за 65%- на шампоаните????
  • 11 СПРЕТЕ ГИ

    2 0 Отговор
    ГАДИ МИ СЕ ВИНАГИ ОТ БОКО ЦЕЦО ДЖАМБАЗА И КАРАКАЧАНСКОТО ПСЕ !СПРЕТЕ ГИ !