Last news in Fakti

9 Април, 2021 17:23 3 625 6

В интензивното! Рекорден брой пациенти с тежък COVID-19

  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • интензивно отделение

Столицата Букурещ и 13 окръга в Румъния се намират в "червената зона" със степен на заболеваемост над 3 на 1000 жители за последните 14 дни

В интензивното! Рекорден брой пациенти с тежък COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните 24 часа в Румъния са потвърдени 4942 нови случая на коронавирусна инфекция, а 134 души са починали, съобщава телевизия Диджи24.

За пореден ден страната отчита рекорден брой пациенти в интензивните отделения - 1496 души.

От началото на пандемията в Румъния са потвърдени 998 555 случая на COVID-19, 896 573 души са обявени за излекувани, а 24 867 души са починали. В болници в момента се намират 13 748 пациенти с COVID-19.

Букурещ и 13 окръга в страната се намират в "червената зона" със степен на заболеваемост над 3 на 1000 жители за последните 14 дни. Само четири окръга са в "зелената зона" с под 1,5 случая на 1000 жители - Горж, Харгита, Марамуреш и Сучава.

Най-тежка е ситуацията в южния окръг Илфов, където са регистрирани 8,50 случая на 1000 жители, съобщи БТА.

Букурещ и окръзите Брашов, Клуж, Констанца, Хунедоара и Тимиш са с ниво на заболеваемост над 4, което означава, че за тях важи забрана за излизане от дома в интервала от 20.00 до 5.00 часа в петък, събота и неделя. В окръг Илфов, където заболеваемостта превишава 7,5 на 1000 жители, забраната е в сила през цялата седмица.

Средната заболеваемост за страната е 3,86 на 1000 жители.

Румънското правителство снощи прие решение за удължаване на състоянието на тревога в страната с още 30 дни, считано от 13 април.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абг

    4 1 Отговор
    Нормално е, една от болестите които предизвиква силният стрес е скоротечната пневмония. А като започнат да измират и от "ваксините", ще настане ужас.
  • 2 Сериозно ли

    4 0 Отговор
    Не думай бре
  • 3 Рошко

    2 0 Отговор
    Въй, направо ми п@иака от страх
  • 4 Време е

    4 0 Отговор
    Закривайте тоя цирк, отегчителен е.
  • 5 Лек недостатък на ваксините

    0 1 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми и с неприятна миризма и задушлива миризма полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция фригидност тромби следва белодробен емболизъм тромбофлебит и инсулт болки в гърдите отпред и отзад недостиг на въздух увисване на долната част на лицето и гъбички по ноктите и дизентерия тремор и желание за употреба на огромни количества алкохол състояние на ленност и апатия.
  • 6 Работник на минимална заплата

    0 0 Отговор
    Хубаво е човек да си почива повече. 30 дни платен годишен отпуск и ваучери по 200 лева на месец.