9 Април, 2021 18:42 1 421 2

Още 121,5 млн. евро от бюджета на ЕС за нужди, свързани с COVID пандемията

  • европейски съюз-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Очаква се Европейският парламент да обсъди въпроса следващата седмица и евентуално да даде одобрение на пленарната сесия в края на април

Още 121,5 млн. евро от бюджета на ЕС за нужди, свързани с COVID пандемията - 1
Снимка: shutterstock

Съветът определи допълнително финансиране в размер на 121,5 млн. евро от бюджета на ЕС за спешните нужди, свързани с пандемията от COVID-19.

Те ще бъдат в подкрепа на подготовката на зеленото удостоверение, укрепване на капацитета на страните-членки за откриване и наблюдение на мутациите на вируса, по-нататъшно развитие на платформите за обмяна на пътнически локационни формуляри, за да се увеличи броят на участващите в тях страни-членки.

Средствата ще бъдат взети от резерва за солидарност и спешна помощ и ще бъдат насочвани чрез инструмента за спешна подкрепа и Европейския център на превенция и контрол на заболяванията.

Очаква се Европейският парламент да обсъди въпроса следващата седмица и евентуално да даде одобрение на пленарната сесия в края на април.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    1 1 Отговор
    В Англия дават по 725 паунда на ден за пропагандиране на масово тестване с бързи тестове. В ЕС ще има също подобни заплати за човеконенавистници.
  • 2 До като

    1 1 Отговор
    Раздават такива пари все ще има болни! Не отричам, че вируса съществува, но като стане въпрос за пари ще ни лъжат с броя на болните!