Last news in Fakti

12 Април, 2021 18:08 3 914 35

"Билд": Германската поръчка на ваксината "Спутник V" може да наруши санкциите на САЩ спрямо Русия

  • ваксина-
  • русия-
  • санкции-
  • коронавирус-
  • спутник v

През миналата седмица Постоянният комитет за ваксинация в Германия (STIKO) одобри временната поръчка на федералния регион Бавария за 2,5 милиона дози от руската ваксина

"Билд": Германската поръчка на ваксината "Спутник V" може да наруши санкциите на САЩ спрямо Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поръчката на Германия за ваксината "Спутник V' може да наруши сериозно санкциите срещу Русия, наложени от Съединените американски щати, се посочва в информация, публикувана от немското издание "Билд" в понеделник.

В доклада се отбелязва, че два от институтите, които са помогнали за разработването и тестването на "Спутник V" - 48-ия Централен изследователски институт на руското министерство на отбраната и 33-ия Научно-изследователски и изпитателен институт са в списъка на наложените от САЩ санкции спрямо руски компании.

Санкциите върху въпросните институти бяха наложени, след като се оказа, че те са помогнали за разработването на химическия военен нервен агент "Новичок", който беше използван при предполагаема атака срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални през август 2020 г.

През уикенда Европейският съвет обяви, че все още има разногласия относно това дали ваксината "Спутник V" трябва да се използва или не в Европейския съюз. По-рано през миналата седмица пък Постоянният комитет за ваксинация в Германия (STIKO) одобри временната поръчка на федералния регион Бавария за 2,5 милиона дози от руската ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питащ

    141 2 Отговор
    САЩ имат ли нотариален акт за притежание на планетата Земя и свиски държави и народи на нейна територия?
  • 2 НАТО ВЕЦ

    110 1 Отговор
    Ние знаем, че Германия е окупирана, но все пак янките могат да си архивират санкциите в задния двор. А "новичока" го дЯлаха в Солсбъри, за това се и изтровиха, некадърно разбира се.

    Коментиран от #5

  • 3 ФАКТ

    80 1 Отговор
    Понеже в България не се продават американски стоки,ония ни продават простотия.

    Коментиран от #9

  • 4 1234

    82 1 Отговор
    САЩ да не я купуват,но ЕВРОПА има належаща нужда.По-скоро ще ни уморят,но умират от страх от САЩ.

    Коментиран от #34

  • 5 Ами да

    55 1 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    Ти на англичаните и ваксината им като новичок, а и договор подписаха и те с руснаците от Гамалея още декември, те по тая логика и те са за санкции:)
  • 6 ЕСмоЩенЛи

    53 2 Отговор
    ЕС толкова ли е мощем, че не може за 18 месеца да седне и поне да почне да мисли да създаде ваксима, вместо да чака някой друг да го спасява. Само на мен ли ми се струва това кибичене като тотална неадекватност. Уж по техните класации, най-добре се живеело в Европа, една комися не създадоха да съберат учените на всички членки и да ги накрат да направят една ваксина. Ще чакаме ние на подаяния и обещания на англосаксонци да ни казват дали и как можело. Нищо че нито Англия нито САЩ е официално в съюза.
  • 7 народ

    41 2 Отговор
    Германецът мисли за собствения си народ.

    Политиката и олигарсите вън!
  • 8 гост

    77 0 Отговор
    Русия обяви, че вече изпитва лекарство срещу Ковид под името "МИР" Но пък не чух някъде "Спутник" да предизвиква запушване на кръвоносните съдове. Представятели си да има само 1 случай какъв ВОЙ ЩЕ СЕ НАДИГНЕ?
  • 9 Рошко

    44 0 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТ":

    То ни стига че ни тровят с кола и макдоналдс и повече от половината ни минерална вода я бутилират пак те, та да си я пием със здраве

    Коментиран от #10

  • 10 ми ,

    1 50 Отговор

    До коментар #9 от "Рошко":

    Пий само квас .. Да не са те вързали у Макдоналдс ..?

    Коментиран от #28, #29

  • 11 Санкции за ваксина???

    52 1 Отговор
    Та това е лудост! В какъв свят живеем???
  • 12 Stéfanie 🎲

    24 2 Отговор
    Останал бил малко здрав разум в Германия. Чак такива големи 🐭🐹🐹🐭 не са.... май🙈😹😹😹😹
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 другарят

    39 1 Отговор
    Германия част от фашистка Америка ли е, или отделна държава!??
  • 15 Омуртаг

    14 1 Отговор
    Положителни ще да са пустите му санкций,току виж тези институти до месец ще създадат лекарството.По аналогия,в резултат на едни други санкций,взеха че се пръкнаха едни Кинжали,Булави,Посеодони и ред други такива неща.Думата ми е,че трябва да се мисли,за който го може де.
  • 16 БАЙ КУРТИ

    30 1 Отговор
    Само не можах да разбера какво общо имат лекарствата със санкциите . ЗАЩО СЗО НЕ ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА . ИЛИ ПАК ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРИ . ВЪПРЕКИ НЕГАТИВНИТЕ РЕАКЦИИ СПРЯМО ЗЕНЕКАТА , ЕС ПРОДЪЛЖАВА ДА Е КУПУВА .ТОВА НЕ Е ЛИ ГЕНОЦИД СПРЯМО ЕВРОПА
  • 17 vvvvv

    34 1 Отговор
    Скъп американски газ, скъпи американски ваксини. Как няма да забраняват на васалите.

    Коментиран от #19

  • 18 dfер

    28 0 Отговор
    хахха колко е жалка европа ,чакат едни кравари и убийци да им кажат какво да правят !
  • 19 Буко Баламата

    20 0 Отговор

    До коментар #17 от "vvvvv":

    Ами САЩ като налага санкции - да си ги спазва: Никакъв Sputnik V за тях и толкова. САЩ, само в САЩ!!!
  • 20 Аналитик плюс

    20 1 Отговор
    С две думи: нормалните отношения на държавите с Русия и Китай пречат на САЩ и са нежелани. Нещата вървят натам: или с нас или против нас, т.е. към ново разделение на Света - или Унилатерализъм предводителстван от САЩ, или Многополюсно разграничение - почти както Желязнзта завеса. Няма да стане! Междудържавните бизнес интереси ще надделеят над атлантическите ястреб-глобалисти, опитваящи се да грабнат големия пай
  • 21 Българина

    7 1 Отговор
    Сащ са си и ат ма ката. За всеки убит афро ЕС ще нарушава по една санкция!
  • 22 общинар

    9 0 Отговор
    ама и немското издание БИЛД, също като Дойчо Велчо, един ги е правил....
  • 23 Ватникът.

    11 1 Отговор
    Немци,що купувате,Спутник,,???.Мрете си,, И не мрънкайте!!! Спазвайте си санкциите ,и следете и другите да ги спазват...!.Като ви умрат бабетата ,и ще станете богати ..Има си и положителни страни ,Коронка,,,..Марки ,имоти ,долари , еврата..
  • 24 Матей

    10 1 Отговор
    Абе ,тия германци що не вземат да ритнат бакърчето на американците?Ми те още малко без газ ще ги оставят,във война с Русия ще ги вкарат.То бива окупация,ама тяхната е цяла вечност.Америка АУТ ОТ СТАРИЯ КОНТИНЕНТ!
  • 25 TOTO

    9 1 Отговор
    ЗАЩО ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С АМЕРИКАНЦИТЕ, НИЕ ТЕХНИ СЛУГИ ЛИ СМЕ

    Коментиран от #27

  • 26 Антигерб

    7 1 Отговор
    Американците стават все по нагли а соросоидната пропаганда все по плоска.

    Германия не изпълнявала американските санкции - а американците дали ще се съобразят ако германците наложат санкции на някого.

    "Рецептата" на новичока отдавна е в САЩ тъй като и създателя му е там - обаче налагат санкции на руски институти.

    До като не изринем американските подлоги от Европа като нашия Тиквеник и онзи който го подкрепял от ЕНП - той Орбан направи първата стъпка и дано се появят повече като него. Просто ние не трябва да избираме соросоиди нито за нашето управление нито за европарламент.
  • 27 Антигерб

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "TOTO":

    Ние не сме техни слуги но избираме техни слуги да ни управляват - там е проблема.
  • 28 То пък

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ми ,":

    голям праз тоя Макдоналс!!!!
  • 29 ЧЕПА

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "ми ,":

    Миче/ СЕНАСРАН как си пак ли почна да пишеш от различни профили . Веднага те хванах не си оригинален , съгласен съм , плащат ти да плюеш / но нямаш ли собствено мнение . Един път се изкажи като МЪЖ не като мижитурка
  • 30 Бончо лудия

    5 0 Отговор
    стига с тези Американо еврейски ваксини , дайте Руски - Китайски , те са по безвредни
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бай Ламбо

    3 0 Отговор
    Анатоли Стайков , да ти е- а майка ти мръсна
  • 33 гост

    5 0 Отговор
    Наглоста и цинизма на американците нямат граници.Уникално гадни хора.
  • 34 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Руските зомбита в България нямат свършване. Ти му обясняваш, че ползването и разпостранението на ваксини се извършва от еврокомисията и Ес. До края на месец април в България ще пристигнат над 320 хиляди американски ваксини Пфайзер. Руснаците не могат да пройзведат ваксини за собствения си народ, а са се загрижили за другите народи. Нито един известен политик не се е ваксинирал със Спутник, а те искат нас да ни ваксинират. Главния чешки вирусолог бе казал, че да се ваксинираш с руската ваксина е като чувал с котки. Простотията на някой сънародници няма свършване и повтарят като папагали Спутник. Като искате да се ваксинират Заминавайте за Сърбия или Русия другари русороби. В Ес има достатъчно ваксини за нормалните българи, важното е да има желаещи за ваксинация.
  • 35 Димитър

    0 0 Отговор
    Руските зомбита в България нямат свършване. Ти му обясняваш, че ползването и разпостранението на ваксини се извършва от еврокомисията и Ес., а оно рупа ли рупа. До края на месец април в България ще пристигнат над 320 хиляди американски ваксини Пфайзер. Русия не може да пройзведат ваксини за собствения си народ, а са се загрижили за другите народи. 62 процента от руснаците не искат да се ваксинират със Спутник. Нито един известен политик не се е ваксинирал със Спутник, а те искат нас да ни ваксинират. Главния чешки вирусолог бе казал, че да се ваксинираш с руската ваксина е като да бръкнеш в чувал с котки.А колко са починали е строга тайна. Като са голяма държава Русия, защо нямат необходимия пройзводствен капацитет. Простотията и невежеството на някой сънародници нямат свършване и повтарят като папагали само Спутник. Като искате да се ваксинирате с руска ваксина Заминавайте за Сърбия или Русия другари русороби и зомбита. В Ес има достатъчно ваксини за нормалните българи, важното е да има желаещи за ваксинация.