13 Април, 2021 22:54 1 762 1

Франция спира полетите си с Бразилия

  • франция-
  • бразилия-
  • полети-
  • коронавирус

Франция спира всичките си полети от и до Бразилия поради опасения от новия вариант на коронавирус, който се появи там

Франция спира полетите си с Бразилия - 1
Снимка : Shutterstock

„Забелязваме, че ситуацията се влошава и заради това преценихме да спрем полетите между двете страни до второ нареждане“, съобщи министър-председателя на Франция, Жан Кастекс, предаде Юро нюз.

Новият щам, известен като Р.1, е идентифициран при пътници от Бразилия, които са били тествани при пристигането им на летище в Япония в началото на януари.

В Бразилия множество болници и гробища са със запълнен капацитет, а броят на официално регистрираните жертви на COVID-19 е скочил от 200 хиляди на повече от 350 хиляди от началото на годината

Досега информацията за Р.1 е оскъдна, но изследванията сочат, че има промени в протеина на вируса, които го правят по-заразен от оригиналния.

Франция обяви 4 случая на заразени с бразилския щам в началото на февруари. Френският здравен министър Оливие Веран заяви, че до момента инфекциите от Бразилия и Южна Африка са отговорни за 4% от случаите на заразени с вируса във Франция, докато 80% от новите случаи се дължат на варианта, идентифициран за първи път в Англия през месец септември.

Досега пътуващите между Бразилия и Франция биваха подлагани на задължително тестване срещу коронавирус и 10-дневна карантина, но френското правителство е изправено пред нарастващите призиви от здравни експерти за спиране на полетите, за да се ограничи потенциалното разпространение на инфекцията.

Във Франция са регистрирани най-много случаи на заразени в Европа от началото на пандемията - 5,1 милиона, като имат над 99 хиляди смъртни случая. В момента страната се бори с поредната вълна на вируса, поставяща болниците в големите градове под силно напрежение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    И френска Гвиана ли?