Last news in Fakti

14 Април, 2021 07:50 2 242 2

Забавена доставка! Ваксините на „Джонсън и Джонсън“ не пристигнаха в Испания

  • испания-
  • ваксина-
  • джонсън и джонсън-
  • коронавирус

Въпреки спирането на разпространението каталунската фармацевтична компания „Reig Jofre“ обяви, че запазва плановете си да започне производството на тази ваксина през юни в своите съоръжения край Барселона

Забавена доставка! Ваксините на „Джонсън и Джонсън“ не пристигнаха в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на здравеопазването на Испания предупреди късно снощи автономните региони, че днес няма да получат първите дози на ваксината на „Джонсън и Джонсън“, които трябваше да започнат да се прилагат във възрастовата група между 70 и 79 години.

Причината е в спряната доставка от страна на производителя, който поиска време, за да проучи шест случая на тромбози в Съединените щати.

Шест случая на тромбози при почти 7 милиона ваксинирани, твърде малък процент, който обаче притесни производителя на ваксината и спря договорените количества за Европа.

Испания трябваше да получи първата си пратка снощи и днес да я разпредели между автономните региони. Само за месец април се очакваха 300 000 бройки, а до края на юни 5,5 милиона. Испанската агенция за лекарства е в постоянен контакт с Европейската агенция, каза министърът на здравеопазването Каролина Дариас и уточни, че страната е подготвена да получи първата пратка от ваксината.

Забавянето ще бъде обсъдено този следобед на Междутериториалния съвет по здравеопазване между централното и регионалните правителства.

Въпреки спирането на разпространението каталунската фармацевтична компания „Reig Jofre“ обяви, че запазва плановете си да започне производството на тази ваксина през юни в своите съоръжения край Барселона.

Освен това при проучванията осем испански болници вече са участвали във фаза 3 на клиничните изпитвания и имат добри впечатления за ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    4 0 Отговор
    ееее....на испанците пак им ВЪРЗА-като на световното ....вчера започнаха първите тримбози от Джонсън

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.