Last news in Fakti

14 Април, 2021 15:34 1 587 2

Гърция няма да спира доставките на „Джонсън и Джонсън“

  • гърция-
  • джонсън и джонсън-
  • модерна-
  • пфайзер-
  • ваксинация-
  • коронавирус

Въпреки възможните странични ефекти, за момента страната ще получава от ваксината

Гърция няма да спира доставките на „Джонсън и Джонсън“  - 1
Снимка : Shutterstock

Гръцкото здравно министерство има намерение да продължи да получава от американската ваксина по предварително утвърдения план, съобщиха за в. „Катимерини“ източници от здравното министерство, цитирани от ТАСС.

По информация на изданието решението на американското здравно министерство да спре използването на „Джонсън и Джонсън“ заради възможни странични ефекти след ваксинацията. Националният комитет по ваксинация следи развитието на събитията и ако ваксината започне да се използва, ще има възможност да анализира всички аспекти на приложението ѝ, предава БТА.

Днес се очаква да пристигнат първите 33 600 дози от американската ваксина в Гърция, като се планира да започнат да се прилагат от следващия понеделник. Доставките на първите ваксини ще се осъществяват по предварително изготвен план, но засега не е известно какво ще се случва след това. Би трябвало до края на юни да пристигнат 1,2 милиона дози, което ще даде възможност за ваксинация на 1,2 милиона души, тъй като ваксината е еднократна.

В Гърция доставките на ваксини нарастват, което дава възможност на по-младите групи да се ваксинират. Освен от ваксините „Джонсън и Джонсън“, страната ще получи около 1,5 милиона дози от „Пфайзер“ през май, както и около 1,8 милиона дози през юни. „Модерна“ съобщи, че ще достави 150 000 дози на Гърция в началото на следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм

    0 0 Отговор
    и кво - кой го интересува това
  • 2 РусоРОБ

    1 2 Отговор
    Трябваше да се ваксинират тук само хората в рисковите групи. Останалите да си изкарат вируса директно, като така според най-нови проучвания се придобива най-силен имунитет, който дори ваксината не може да осигури. Сега можеше България да е към излизане от Ковид кризата.