14 Април, 2021 20:31 2 519 1

Швейцария ще разхлаби коронавирусните мерки

  • швейцария-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ресторанти-
  • разхлабване-
  • берн

На ресторантите ще бъде разрешено да отворят помещенията си на открито

Швейцария ще разхлаби коронавирусните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Швейцарското правителство обяви днес, че ще смекчи мерките за борба с коронавируса от следващата седмица, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

На ресторантите ще бъде разрешено да отворят помещенията си на открито, а на спортните събития ще бъдат допускани зрители. На киносалоните, театрите и концертните зали ще бъде разрешено да посрещат гости от понеделник, 19 април, като присъстващите ще трябва да носят маски и да спазват дистанция. Университетите и центровете за образование на пълнолетни ще възобновят присъствените занятия при ограничен капацитет.

Разхлабването на мерките бе предприето въпреки крехката ситуация с епидемията от коронавирус в Швейцария, отбелязва Ройтерс. Броят на заразените нараства през последните дни, като се предполага, че това се дължи на разпространението в страната на мутирали форми на коронавируса. Швейцария регистрира днес 2601 нови случая на заразяване. Общият брой на заразените е вече 627 968.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    5 1 Отговор
    Ха ха Бойко от кога ги е разхлабил.Този път сме даже пред Швейцария.