Last news in Fakti

15 Април, 2021 22:13 1 930 10

Канада разреши на хиляди чужденци, помагащи в пандемията, да останат постоянно

  • канада-
  • мигранти-
  • чужденци-
  • пандемия-
  • статут

Мярката ще позволи на Канада да постигне целта си за прием на над 400 000 мигранти през 2021 година

Канада разреши на хиляди чужденци, помагащи в пандемията, да останат постоянно - 1
Снимка: БГНЕС

Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000 чуждестранни студенти и работници, които се намират на нейна територия и които по-специално са помогнали за лечението на болни по време на пандемията. Това обяви канадският министър за имиграцията Марко Мендичино, съобщи "Франс прес", цитира БТА.

Програмата за предоставяне на статут на постоянно пребиваващи, която е в сила до 6 май, е предназначена за онези работници, които имат най-малко една година опит в Канада в областта на здравеопазването или в друга професия, за която се смята, че е от съществено значение, както и за онези чужди студенти, които са получили диплома за завършено висше образование в последните четири годино.

Мярката ще позволи на Канада да постигне целта си за прием на над 400 000 мигранти през 2021 г. и да компенсира спада в броя на приетите хора миналата година заради пандемията и заради затварянето на границите.

"Пандемията извади наяве невероятния принос на новопристигащите. Тази нова политика ще позволи на онези, които имат временен статут, да планират бъдещето си в Канада, да играят ключова роля в нашия икономически подем и да ни помогнат да се възстановим по-добре", каза министърът по имиграционните въпроси.

"Ройтерс" посочва, че през тази година статут на постоянно пребиваващ са получили около 70 000 чужденци, които е доста под предвидената квота. Три четвърти от тях вече живеят в страната.
Миналата година такъв статут получиха само 184 370 души - с 341 хиляди под поставената цел и най-слаб резултат от 1998 година насам, предаде „Дневник“.

Стратегията на премиера Джъстин Трюдо за икономически растеж на Канада предвижда всяка година да привлича от чужбина нови работници, които да са 1% от близо 38-милионното население.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ридик

    12 6 Отговор
    Нека останат помагат за чистенето на кенефите. Мигранти от Хаити Непал, Ямайка, Боливия, Бангладеш, Мианма, Афганистан, Ирак, Анадола, Нигерия , Сомалия винаги са добре дошли белите канадци ще ви се радват и поощряват
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    8 4 Отговор
    ХОДИХ ДО ТОРОНТО ОТ ДЕТРОЙТА НА ПОГРЕБЕНИЕ
    ................... .............. 60% СА С ЗАГАР НА БЪЛГАРСКИ КУМАНИН .....
    АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ РОБИ НА НЯКОЙ АЗИАТЕЦ , ХОДЕТЕ ............
    .............................. А В БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ТЪРСИХМЕ БЪЛГАРИ ПОНЕ ДА ИМА НЯКОЙ НАШ НА ПОГРЕБЕНИЕТО .... 10 БЪЛГАРИ
  • 3 Тангенс

    6 2 Отговор
    НЕвероятно логично и удобно решение! ТАргета е изпълнен, основанието е хуманно и насипано с благородни нотки Оставащите в Канада по това условие ще са герои ))) Дано няма БГ носъри в тълата...
  • 4 честен ционист

    5 3 Отговор
    Канада е една голяма секта комуна.

    Коментиран от #6

  • 5 Хо хо хо

    3 0 Отговор
    Йоанче а ти колко имигранти прибра у вас? 🐅🇲🇱
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    НАШЕ АМЕРИКАНСКО ГЕТО СА - 51 ЩАТ ..... ИНДИАНЦТЕ ИМ ЖИВЕЯТ ОЩЕ В ЗЕМЛЯНКИ , ПОНЕЖЕ ВСИЧКО Е СОБСТВЕНОСТ НА 5-6 СЕМЕЙСТВА С ТЕЛ-АВИВСКИ КОРЕНИ :))
    ............
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 яяяя

    3 3 Отговор
    Десет семейства бг шведи са достатъчни да разгембят втората по големина държава! Ще я обърнат с хастара навънка!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.