16 Април, 2021 09:45 2 138 11

В САЩ осигуряват трета доза ваксина срещу коронавируса на всички имунизирани

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус

В Съединените щати сред 77 милиона имунизирани са регистрирани 5800 случая на зараза с COVID-19

В САЩ осигуряват трета доза ваксина срещу коронавируса на всички имунизирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американското правителство се готви да осигури по още една доза ваксина срещу коронавируса на всички имунизирани между деветия и 12-ия месец, след като са получили втора.

"Продължителността на имунитета след ваксинацията още не е категорично известна, но най-вероятно ще трябва реимунизация с още една доза", заяви Дейвид Кеслър - главният учен в щаба към президента Джо Байдън за противодействие на Covid-19.

CNBC цитира подобно изявление и от главния изпълнителен директор на "Пфайзър" Алберт Бурла, който освен за трета доза, смята и че по една ще бъде необходима всяка година.

Междувременно директорката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски съобщи пред Камарата на представителите на американския Конгрес, че в Съединените щати сред 77 милиона имунизирани са регистрирани 5800 случая на зараза с коронавируса. От тях 396 е трябвало да бъдат хоспитализирани, а 74-ма са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    15 3 Отговор
    На грък доверие да нямаш. Все още се ослушват за беломорието, където трябва да има достъп. А иначе и на тях робуваме. Аз не съм чул да има поне една гъркиня да работи в България и да обслужва български пенсионери чистейки, къпейки, сменяйки памперси, а хиляди са българките, които обслужват гръцки пенсионери. За нищо ни нямат, само ни ползват като роби

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ти па над чий гроб плачеш?!

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    За Щатите става въпрос,и за ваксините им! Ти за Гърция дуднеш.Чааакай да ти дойде гъркиня,на баба ти памперсите да сменя! И да го видиш,ще разтъркаш очи и ще кажеш - сън сънувах,мила бабо..

    Коментиран от #9

  • 4 Да не

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    си чел друга статия , анадол серсем?

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 😷😷😷

    8 1 Отговор
    След което ставате заеисими и абонати на "новите дилъри"
  • 7 Бандерас

    6 0 Отговор
    Що триете ,щяло и нещяло се излагате вече в този иначе добър сайт 🤔
  • 8 Q2z

    6 1 Отговор
    Всяка година ваксина...бизнеса да върви.
  • 9 10000000

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ти па над чий гроб плачеш?!":

    Случаят с Алберт Бурла е точно такъв - той е роден в Солун в семейство на гръцки евреи, а днес е главен изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer.
  • 10 10111000

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да не":

    Ето и за теб, и вземи се поинтересувай малко. "Алберт Бурла - той е роден в Солун в семейство на гръцки евреи, а днес е главен изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer."
  • 11 цербер

    6 0 Отговор
    След като осигуряват трета доза ваксина срещу коронавируса на всички имунизирани,после ще осигурят четвърта и така нататък. Докато приказката продължава. Лабораториите ще се надпреварват да бълват все по-смъртоносни вируси.