Last news in Fakti

17 Април, 2021 13:21 3 373 1

Испания: 10-дневна карантина за пристигащи от 12 държави

  • испания-
  • пандемия-
  • коронавирус

Опасността от инфекция остава висока

Испания: 10-дневна карантина за пристигащи от 12 държави - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От 17 април до 3 май Испания ще налага карантина на пристигащите от 12 държави, поради опасения от разпространението на различни варианти на коронавируса. Властите са обезпокоени от навлизането на бразилския и южноафриканския вариант, който се разпространява бързо в съседни на Испания държави.

Десетдневна карантина се налага на гражданите, които идват от Бразилия, Перу, Колумбия, Южна Африка, Ботсвана, Коморските острови, Гана, Кения, Мозамбик, Танзания, Замбия и Зимбабве.

"Със или без прекачвания въпросните лица са длъжни да спазват карантината след пристигането си или през цялото време на престоя си в Испания, ако е по-кратък от този период", заявиха представители на испанските власти. При наличие на отрицателен PCR тест изолацията може да бъде намалена до 7 дни.

По време на карантината хората "са длъжни да останат в жилището или мястото на престоя си". Разрешено е да излизат, само за да купят храна, лекарства и стоки от първа необходимост, да отидат на лекар "или при форсмажорни обстоятелства".

До момента от пандемията в Испания са засегнати над 3.4 млн. души, а починалите са 77 000.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко 🎃

    7 1 Отговор
    Тамън мислех да ходя до барцелона.