19 Април, 2021 09:15 3 444 0

Две държави откриха зелен коридор за пътувания

  • нова зеландия-
  • пътуване-
  • туризъм-
  • австралия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • зелен коридор-
  • карантина

Зеленият коридор позволява на австралийците и новозеландците да пътуват свободно между двете страни

Две държави откриха зелен коридор за пътувания - 1
Снимка: Shutterstock

Австралия и Нова Зеландия започнаха днес пътувания без карантина между двете страни за първи път от повече от година, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

"Зеленият коридор" позволява на австралийците и новозеландците да пътуват свободно между двете страни, без да е необходимо да остават под карантина след пристигането. През март 2020 г. заради пандемията от коронавируса Австралия и Нова Зеландия затвориха границите си за всички освен за свои граждани и жители, с някои изключения.

От октомври на новозеландците беше разрешено да пътуват до части на Австралия, без да трябва да остават под карантина след пристигането си. Пътниците, завръщащи се в Нова Зеландия, обаче трябваше да спазват 14-дневна изолация.

Стотици пътници от Австралия започнаха да пристигат днес на новозеландските летища, след като властите отново отвориха границите. Министър-председателите на Австралия и Нова Зеландия - Скот Морисън и Джасинда Ардърн, казаха в съвместно изявление, че отварянето на границите ще помогне за икономическото възстановяване на двете страни и за събирането на хиляди хора с техните семейства и приятели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА