Last news in Fakti

19 Април, 2021 10:14 2 177 11

Гърция премахва задължителната карантина

  • гърция-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ес-
  • карантина-
  • мерки

Официално началото на туристическия сезон е на 14 май

Гърция премахва задължителната карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес Гърция премахва задължителната досега седемдневна карантина за пристигащи пътници от Европа, съобщи икономическият съветник на премиера Алексис Пателис, предаде БНР.

Влизане в Гърция се допуска със сертификат за имунизация или отрицателен PCR тест. Избирателно на граничните пунктове се извършва бърз тест за коронавирус на влизащите в страната, допълват информацията здравните власти.

Също от понеделник за международни полети се отварят и летищата по островите. Официално началото на туристическия сезон е 14 май, но властите в Гърция преминават към премахване на някои ограничения, предимно за туристи, които искат да посетят страната за Великден.

Министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че гръцките гранични власти признават сертификати за имунизиране и с ваксини, които не се прилагат в Европа. Засега правителството не съобщава дали се обсъжда отваряне на всички гранични пунктове с България, като единственият сухопътен вход остава „Кулата-Промахон“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иии

    6 0 Отговор
    Опашките да започнат.....сега!

    Коментиран от #7

  • 2 туриста

    12 3 Отговор
    Алоууу..Какво стана с ваксинационните паспорти,тестване и пр.простотии бре.Хахахаха..щом усетиха яловия сезон гърчолята и олабиха май.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Най накрая

    9 2 Отговор
    2 месеца моренце в Бяла държава...
  • 4 Японеца

    10 1 Отговор
    Гърция и Турция имат ясна политика за туризма! В БГ се чудим!
  • 5 Едг

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "туриста":

    Кое е олабване бе при положение ,че трябва да правиш тест и да имаш ваксина ..
  • 6 Турист

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "туриста":

    Прочети пак Статията или ти е трудно да разбереш какво е тест и имунизационен паспорт?
  • 7 Глупости, опашки

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иии":

    Миналата година ходих точно в Гърция, изкарах половин месец на спокойствие и с кеф си оставях парите, но минах без PCR и без карантина, само QR code. Тая година да ми го фелациовствуват. Няма да им плащам аз 300 лв за трима човека PCR-и при условие че съм изкарал вируса и да пълна джобовете на бялата мафия. Ще си спестя 4-5000 хиляди лева и ще си ида на село.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 QR Виза

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Глупости, опашки":

    Имате основание, ще добавя само и че освен разход за ПСР-и са много вероятни и глоби за неспазване на мерки, като маски, QR адрес нарушения и т.н. Гърците са огладнели и озверели и по стара византийска традиция, ще искат друг да им плати масрафа. Вече не очаквайте и добро отношение в местата за услуги и обслужване. Най-добре, който ходи да избере почивка тип "Робинзон" !

    Коментиран от #10

  • 9 Иии

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Глупости, опашки":

    Май забравяш за румънците !!! Те са и по напред с ваксинациите и сега, като се юрнат пак на един само пункт, ще стане ад!
  • 10 Амед Азнавур

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "QR Виза":

    мноо се лъжеш живея по 6 месеца в Гърция, з а тях е гордост да ги наричат византийци, че с а били огромна Империя, и сега мерките им се спазват частични таверните работят а магазините в определени дни като се редуват
    На мен не ми се налага да работя и времето минава в риболов и хубав а храна ,пътуване и релакс
    гърците за разлика от румънци и турци Никога не озверяват
  • 11 Ще ще ще

    2 0 Отговор
    Колкото повече наближава сезона, толкова повече гърците ще стават сговорчиви, не само, че ще забравят за "зеления паспорт" за който първи крещяха, ами като тези от Малта ще почнат да предлагат и евро на дошлите туристи, е не по 200 но поне по 20, все пак гърци сър.