Last news in Fakti

19 Април, 2021 13:20 2 082 18

Над 20 милиона ваксини са поставени в Турция

  • турция-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • истанбул

При съседите тече усилена ваксинация

Над 20 милиона ваксини са поставени в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 20 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени до този момент в Турция, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитирайки данни на министерството на здравеопазването.

Над 12,2 милиона души са с поставена първа доза, а 7,79 милиона души вече са с две дози от ваксината. В мегаполиса Истанбул, в който живеят около една пета от турските граждани, са били ваксинирани 3,17 милиона души (1,97 млн. са с първа доза и 1,2 млн. са с две дози).

На второ място по брой поставени ваксини срещу COVID-19 е столицата Анкара, където са ваксинирани 1,59 млн. души. Масовата ваксинация срещу коронавируса в Турция започна на 14 януари. Първите ваксинирани бяха медиците и високопоставени правителствени представители. На фона на ваксинациите, турската полиция провежда масови проверки дали се спазват ограничителните мерки в страната.

Във всички 81 провинции на страната се извършат проверки от полицаите, а особено в големите градове гражданите пренебрегват вечерния час и наложените забрани. Те не важат за чуждестранните посетители. През уикенда масово в цялата страна се извършваха проверки, пише "Хюриет дейли нюз". Само в Истнабул 20 000 полицаи и жандармеристи проверяваха дали се спазват ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    10 3 Отговор
    Колкото три Българии.
  • 2 големият глад

    5 17 Отговор
    турция се нуждае от 20 милиона тона картофи и 10 милиона тона лук. ако умреш от глад за какво ти е ваксината?

    Коментиран от #7

  • 3 Андонов

    3 9 Отговор
    Страшна новина. Умирам да знам за това.ГЛУПАЦИ.
  • 4 Турчина

    6 4 Отговор
    Според последно бреброяване през 2020г. Турция е с насление 83 милиона. През 2021г. ще са 90 милиона според моите прогнози и така ще минат в класацията Германия и Иран и ще се класират в челната позиция 17-то място зад Демократична република Конго. А този който казва че населението няма значение жестоко се лъже. Колкото повече население имаш толкова голяма ще ти е икономиката и ще има повече работна ръка.

    Коментиран от #5

  • 5 Празни думи

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Турчина":

    Като Етиопия, Пакистан и Нигерия ли, които имат по 200 милиона?

    Коментиран от #6

  • 6 Не, разбира се

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Празни думи":

    А като САЩ. Знаеш ли, че си в дъното на дъното. Сингапур от нищото за 30 години стана лъвът на Азия, а ти за 30 години се самоунищожи. Има ли друг като теб, който си продаде заводите за един лев и после отиде да се моли на същия човек да го вземе на работа за жълти стотинки

    Коментиран от #9

  • 7 Истината

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "големият глад":

    Ганю иди и нахрани животните!

    Коментиран от #10

  • 8 Forro

    2 4 Отговор
    Но пак са номер едно със заразени в светъ,и сега накаде господа.
  • 9 Само че

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Не, разбира се":

    Турция трябва да се сравнява със страни като Пакистан, Афганистан, Таджикистан и т.н.

    Коментиран от #11

  • 10 бря

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    нали яладжи султан прави това на обеднялата тълпа, която е стъпкана в опита си да вземе безплатен чувал с картофи и торба лук?!
  • 11 Може, Може

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Само че":

    Ама като гледам Турция като произвежда хеликоптери, дронове, танкове, камиони, автобуси, коли. ... а ти само един чушкопек, а даже мартениците ти внос от Китай 😄

    Коментиран от #14

  • 12 Info

    3 3 Отговор
    Истанбул: Изпълнен с плакати срещу RT Erdogan - "Къде отидоха 128 милиарда долара?" CHP, най-силната опозиционна партия в Турция, изглежда не иска да забрави скандала със 128 милиарда долара. „Къде отидоха 128-те милиарда долара?“ Посланието на плакатите, залепени на големи табели в целия Истанбул, има за цел не само да смути, но и да разгневи Реджеп Тайип Ердоган и членове на управляващата партия, които все още не са дали задоволителни отговори на скандала, както пише bne IntelliNews. Прекомерната сума се отнася до парите, "жертвани" на валутните пазари от държавни банки при неуспешен опит за подкрепа на турската лира в периода 2019-20. Съобщението на плакатите нарушава режима. В някои случаи полицията дори използва повдигащи машини за спускане на плакати. CHP заяви, че ще ги залепи отново.
  • 13 Info

    3 1 Отговор
    Междувременно въпросът за изгубените милиарди предизвика реакции в социалните мрежи. Правителството не позволи съответният въпрос за CHP да достигне до турския парламент. Слабите резерви на Турция сега я оставят изложена на нарастващата криза. Опозиционните политици са обезпокоени от липсата на прозрачност по отношение на продажбата на щатски долари от зетя и финансов министър на Ердоган Албайрак, който подаде оставка под силен огън заради неуспешните си опити да защити лирата през ноември и искат да научат повече. Лидерът на CHP Кемал Кълъчдароглу директно обвини Ердоган, че задушава диалога, добавяйки: "Тези, които управляват страната, трябва да носят отговорност пред хората." Трябва да се отбележи, че турската лира е загубила повече от 50% от стойността си от края на 2017 година.
  • 14 дендиас

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Може, Може":

    може може ама не може. с разрешение от западни страни, технологии и фондове на западните страни. тоест под пълния контрол и зависимост на западните страни, към които е насочена по-голямата част от продуктите. с отстраняването на турция от шефовете, всичко това свършва, започва ембаргото и гладът.

    Коментиран от #15

  • 15 Може, Може

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "дендиас":

    Е, щом казваш, ако не сме умрели от глад в България, може и да видим разцвета на Турция. А между другото дрехите ти, колата ти са втора употреба, а вестника с който се бършеш също ли е втора употреба. Виж един наш комшия ползва рекламните, събирай и ти от пощенските кутии на хората преди да са те изпреварили
  • 16 USA империя

    2 3 Отговор
    Питам един турчин в българия дали са бели и той вика бели сме а като гледам тия на снимката са много бели няма що

    Коментиран от #17

  • 17 кукуруз

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "USA империя":

    Ти питай немците българите какъв цвят са и ще си отговориш на въпроса? Наистина ли само утайка е останала в България? Че то така тази държава никога няма да се оправи

    Коментиран от #18

  • 18 жалка работа

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "кукуруз":

    абе чалми, първо оправете турция, която е безкрайно гладна кочина и след това се занимавайте с други