19 Април, 2021 15:35 1 400 1

Словения смекчава мерките, възможни са събиранията на до 100 души

  • словения-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Маските ще бъдат задължителни при събиранията на закрито, но там едно лице ще трябва да има пространство от 30 квадратни метра

Словения смекчава мерките, възможни са събиранията на до 100 души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Словения постепенно смекчава мерките и от днес в сила е решение на правителството, че на открито могат да се събират до 100 души, а също така за пръв път от шест месеца ще бъде възможно в по-голямата част от страната да се седи в градините на кафенета и ресторанти, съобщи Танюг, позовавайки се на СТА.

Събиране на до 100 души ще бъде възможно и на организирани форуми на закрито, но ще трябва да се спазват препоръките за безопасност. При събирания на открито гражданите ще трябва да спазват дистанция от 1,5 метра, а едно лице ще трябва да стои на пространство от 10 квадратни метра, предава БТА.

Ако тези мерки се спазват, маските не са необходими.

Маските ще бъдат задължителни при събиранията на закрито, но там едно лице ще трябва да има пространство от 30 квадратни метра.

Обектите ще могат да обслужват гости на открито в периода от 7 до 19 часа, а персоналът ще трябва да се тества един път седмично. Масите трябва да бъдат отдалечени поне на три метра една от друга и най-много четирима души могат да се хранят на една маса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За протокола

    0 0 Отговор
    На снимката е голф