22 Април, 2021 20:53 2 163 5

Швеция отново затегна ограниченията заради високия брой заразени

  • швеция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Скандинавската страна предприе либерален подход към пандемията, като налагаше относително слаби ограничения и властите разчитаха на здравия разум на хората

Швеция отново затегна ограниченията заради високия брой заразени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швеция отново засили ограниченията върху социалния живот, за да попречи на разпространението на коронавируса, докато прирастът на заразените се запазва висок. Това съобщи днес на пресконференция шведският премиер Стефан Льовен, предаде ДПА.

По думите му плановете от 3 май да се облекчат някои мерки, например събирания на повече хора на едно място и разрешаване на концерти отпадат. Това означава, че и занапред е позволено събиране на до осем души на едно място и до 20 - на погребение.

До 17 май ресторанти, барове и кафенета трябва да затварят в 20,30 ч., а в моловете, магазините и залите за фитнес ще се допускат хора до определен брой, предаде БТА.

В Швеция и общинските власти имат правото да налагат забрани за събирания на територията на общината. Градовете Упсала и Лунд вече са обявили такива забрани преди честванията на Валпургиевата нощ на 30 април, които обикновено са многолюдни.

Скандинавската страна предприе либерален подход към пандемията, като налагаше относително слаби ограничения и властите разчитаха на здравия разум на хората. Но в средата на февруари броят на случаите в Швеция се увеличи до равнища, непознати дотогава, и се наложи въвеждането на по-строги мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ

    11 20 Отговор
    КЪДЕ СЕ СКРИ БЕ МАНГЪРКА....КВО СТАНА СЪС СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ....И ТИЯ СЕ КАРАНТИНИРАТ...АНТИВАКСЪРИТЕ В ШОК
  • 2 росен

    13 2 Отговор
    Страшни ограничения! Не носят маски,всичко роботи... Направо ужас...!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Оня

    4 4 Отговор
    Така е като слушат нашия велик спецЯлис Мангър СлабоумниЙ !
  • 4 Точно така

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "росен":

    Като в България.
  • 5 Пак не разбрали

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "росен":

    Маските не са мярка и липсата им не значи че Швеция нямат мерки. Затварянето на развъдниците известно като "локдаун" е мярката от значение и Швеция отдавна налага такива! Разберете го най после!