23 Април, 2021 16:36 1 568 3

ЕС: Нямаме данни, че индийският щам на коронавируса е по-опасен

  • коронавирус-
  • щам-
  • пандемия-
  • ваксина

Заразата е била засечена едва при трето поредно изследване и досега разпространението на щама е потвърдено в Брюксел, Льовен и Антверпен

ЕС: Нямаме данни, че индийският щам на коронавируса е по-опасен - 1
Снимка: shutterstock

ЕС не разполага с данни, че индийският щам на вируса на ковид е по-заразен или че предизвиква по-тежко боледуване. Това заяви днес говорител на Европейската комисия.

Той отбеляза, че Съветът на ЕС е въвел през февруари последните препоръки, свързани с противодействието на пандемията и свободата на движение. По неговите думи препоръките предвиждат възможност за въвеждане на допълнителни ограничения за пътуванията от държави, където епидемията е в разгара си, предава БТА.

Говорителят внесе тези пояснения по повод на съобщенията, че в Белгия е засечен индийският вирусен щам. Белгийските власти уточниха, че заразата е засечена сред индийски студенти, пристигнали в ЕС през Париж, които след това пътували с автобус до Брюксел.

Заразата е била засечена едва при трето поредно изследване и досега разпространението на щама е потвърдено в Брюксел, Льовен и Антверпен.

Белгийските власти са разтревожени от тази новина на фона на съобщенията, че леглата в болниците за заразени с COVID-19 са почти изчерпани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    4 1 Отговор
    Няма изолиран вирус , те за мутациите му говорят...ВАЖНО Е ДА РЕДУЦИРАТ И ,МАМУНИЗИРАТ,, НАСЕЛЕНИЕТО...ЩОТО ВАКСИНИРАЩИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЧОВЕШКАТА СИ БОЖЕСТВЕНА ПРИРОДА
  • 2 Хахаха

    4 0 Отговор
    ЕС вечно не знаят и нямат данни, възрастовата граница на Астрата я променяха 100 пъти, вече и те не помнят последно на кой да я слагат:) Обаче най-голямата опастност ще дойде от Пфайзера защото е на баба Меркел и до последно ще крият страничните ефекти. Вече се чу за доста смъртни случай от немската отрова, но от Пфайзер, мислейки ни за идиоти, се оправдаха, че ваксините били фалшиви.
  • 3 Алф

    2 0 Отговор
    И аз нямам данни за Мелмашкия щам , ама не се хваля. На Мелмак само котките са подложени на "игло терапия" с АндромедаЗевзека .