Last news in Fakti

23 Април, 2021 21:16 2 075 19

ЕК се похвали: Идват още 1,8 милиарда ваксини на "Пфайзер"!

  • европейски съюз-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пфайзер

Направили сме 123 милиона ваксинации и така Европейският съюз се нарежда сред първите три страни по ваксинации в света, след Съединените щати и Китай

ЕК се похвали: Идват още 1,8 милиарда ваксини на "Пфайзер"! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия до дни ще финализира сделката с „Пфайзер“ и „Бионтех“ за доставката на общо 1,8 милиарда ваксини до 2023 година, съобщи председателят Урсула фон дер Лайен.

Много страни в Европа обаче все още се борят с третата вълна на пандемията.

Ваксинационната програма на ЕС ще осигури достатъчно дози за имунизацията на 70% от възрастното население на съюза до края на месец юли, обяви Фон дер Лайен по време на посещението си в завод на „Пфайзер“ в Белгия. Предишният срок беше септември.

„Тази седмица преминахме границата от 150 милиона доставени дози. Направили сме 123 милиона ваксинации и така Европейският съюз се нарежда сред първите три страни по ваксинации в света, след Съединените щати и Китай“, каза тя.

Британските власти изразиха оптимистична прогноза пътуванията в чужбина да бъдат подновени на 17 май. В „зеления списък“ от тази дата ще попаднат около 30 дестинации, но България не е сред тях.

Пристигащите от Индия британци и ирландци ще трябва да се самоизолират в одобрени от властите хотели, а на всички останали е забранено да пътуват от Индия, заради влошаващата се ситуация там.

Болниците в столицата Делхи обявиха, че страдат от недостиг на кислород и 99 процента от леглата в интензивни отделения са заети. Индия регистрира рекордните 330 хиляди нови случая за денонощие.

Полицията в Гърция въведе извънредни мерки по контрол върху забраната за напускане на района по местоживеене. Южната ни съседка се опитва да ограничи разпространението на вируса по Великденските празници с оглед на предстоящото възобновяване на туристическия сезон.

Турция влиза в пълен локдаун през уикенда заради националния празник на страната. През делничните дни е в сила вечерен час.

Япония обяви извънредно положение в страната заради разпространението на новия коронавирус. Това се случва само три месеца преди началото на Олимпийските игри.

Френските власти разрешиха свободно движение от 3 май, но при запазен вечерен час от 19 ч. Учениците също ще се върнат поетапно в клас през следващите две седмици при затегнат санитарен протокол.

Унгария разреши на ресторантите и баровете да отворят откритите си тераси след като една трета от населението на страната беше имунизирано. „Една бира на тераса ме чака и мен“, пошегува се премиерът Виктор Орбан при обявяване на решението.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    21 17 Отговор
    Феновете на "Спутник" пак останаха разочаровани :\

    Коментиран от #9

  • 2 BigBulgarianBoss

    23 0 Отговор
    Почти 2 милиарда ваксини??? На 500 милионнно население? Вие ще ни ваксинирате по 4 пъти?

    Коментиран от #4, #15

  • 3 е не

    25 0 Отговор
    Тези яко са планирали да ни дупчат
  • 4 BigBulgarianBoss

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "BigBulgarianBoss":

    Май не ще ни ваксинирате а ще ни колите
  • 5 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Яката Шашма избучат! А последиците? Поколение на ваксинирате, какво ще е?
  • 6 Радост велика

    9 0 Отговор
    Аз и викам - бабо,гладен съм ма,пък тя - на чедо,пий тва апчи,чи да ти мини..
  • 7 Брендица

    5 0 Отговор
    Мадам Урсула, в Белгия живее дъщеря 1985 на ген.Ахмед Кенан и грузинка-майка. Къде тръгна през трънаците?
  • 8 Майна

    26 0 Отговор
    В Германия има официална сводка от медици , които изнесоха леталните случаи за над сто хиляди ваксинирани над 2000, 6000 и нещо с тежки необратими за здравето последствия...Това е геноцид към хората
  • 9 Das Reich

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Стрина Урсула все по—успешно съсипва Еврокочината.След като преди това се справи отлично и с Бундесвера.Дори го прави с удоволствие като и гледам физиономията когато стоеше диванчапрас при Ердоган.
  • 10 Молба

    14 0 Отговор
    Хора, споделяйте с близки и приятели за медикамента за животни. Световноизвестни учени се борят да се озакони в цял свят за борбата с ковид. С очите си съм виждала хора как се оправят за нула време, а още повече - може да се пие профилактично веднъж на 1-2 седмици. Цялото село на мой познат почнаха да пият и хората са спокойни, излизат си навън без маски и си живеят живота. Четете публикациите на Dr.Pierre Kory и всички останали от алианса му.
  • 11 Майна

    15 0 Отговор
    Това е целенасочено ликвидиране на хората, толкова ли малоумници има та продължава това доброволно самоубийство?
  • 12 бравоооо

    11 0 Отговор
    Дайър Стрейтс-"Пари за нищо"
  • 13 3.14К

    12 0 Отговор
    Многодетната майка захлеби яко! 200години фамилията може да не работи. Вебер и той няма нужда да прави врътки с наеми от гаражи и комисионни от източните Балкани. А нашата игра върви.........(ББ).
  • 14 Бойко Тиквата

    8 0 Отговор
    А в България народа като видя шкафчетата и Мата Хари хвърли и маски и каски, пият си бира в кръчмите и хич не им пука:)
  • 15 MERS

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "BigBulgarianBoss":

    Очаква се внос от Азия и Африка
  • 16 Гого

    7 0 Отговор
    Тази, другарите и и семемействата им трябва да бъдат разстреляни публично за умишлено причиняване насмърт и необратими здравни последствия.

    Коментиран от #19

  • 17 Бай

    7 0 Отговор
    До 2023 боцкане..изпълняват план някакъв...2 милиарда ваксини за Китай и Индия ще стигнат!
  • 18 ДЖЕНДЪРКА

    10 0 Отговор
    Типична Брюкселка кранта.
  • 19 Хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Никого не карат насила