Last news in Fakti

24 Април, 2021 12:35 1 996 2

Моловете в Гърция отварят врати

  • гърция-
  • молове-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки-
  • атина

Позволява се пазаруване в рамките на три часа

Моловете в Гърция отварят врати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес работят моловете в Гърция при строг контрол за броя на клиентите. Под пълна забрана е напускането на района по местоживеене за Великденските празници, предаде БНР.

С бавна, но устойчива тенденция, намалява броят на заразените с COVID-19 в Гърция, съобщават специалистите от националната комисия по контрол на вируса. По тяхна препоръка правителството разреши от днес да отворят търговските центрове. Позволява се пазаруване в рамките на три часа, като броят на клиентите се определя от квадратурата на търговската площ на магазина.

Засилиха мерките по контрол на движението на гражданите. 10 000 полицаи са разположени на изходите на градовете и проверяват документите на пътуващите. Напускане е позволено само при изключителна необходимост.

Полиция охранява също църковните храмове и следи за стриктно спазване на мерките. Влизане в църквите става с двойна маска и на безопасно разстояние. От идния понеделник се въвежда задължително тестване за коронавирус на всички държавни служители. След Великденските празници отварят и заведенията с маси само навън и безопасна дистанция между клиентите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Call of Duty

    4 0 Отговор
    Албанците, турците и пакистанците да се махат от Гърция и да се освободи място за всеки грък
  • 2 пандемиос

    2 2 Отговор
    Тия гръци са флезнали в толкова външни дългове, че не знаят на кой пандемичен призив да се кланят на сзо- то на бил гейтс, на меркаланата от бундестага, на бай дъна ли дето се е заобградил с национална милиция да го пази от любовта на американците, на джонсъна ли, дето вкарва юам след юама на албиона.

    Свободния свят и гражданите му отдавна не посещават гърция като туристическа дестинация.
    Само пандемици от албиона, бундестага, франсфранзели и наште пандемични гастербайтери и столичани умрат да печат г.*.з.е.р.е на гръцките каманяци.