Last news in Fakti

24 Април, 2021 14:30 3 051 5

Важна информация за пътуващите в Италия - Април 2021

  • италия-
  • рим-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пътуване-
  • мвнр-
  • посолство-
  • българи в чужбина

Разрешава се свободното движение между регионите - при определени условия

Важна информация за пътуващите в Италия - Април 2021 - 1
Снимка: Shutterstock

От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса в страната, като включително се разрешава свободното движение между регионите при определени условия. Това съобщиха от пресслужбата на българското Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Рим, от 26 април ще бъде възможно свободното движение между "жълти" и "бели" региони, а движението между региони с по-висока категория на риск - "оранжеви" и "червени", е разрешено само при условие, че гражданинът разполага със "Зелен сертификат". Документът трябва да удостоверява един от следните случаи - извършена ваксинация с валидност 6 месеца от завършване на цикъла на ваксинация; излекуване от COVID-19 с валидност 6 месеца от момента на излекуване; отрицателен PCR или антигенен тест за инфекцията, направен през последните 48 часа. За валидни ще бъдат смятани удостоверения, издадени в държава членка на ЕС, както и издадените от трети страни сертификати за ваксинация, призната от ЕС.

Досегашният вечерен час от 22.00 ч. до 5.00 ч. се запазва. Приетият от правителството декрет предвижда включително възобновяване при определени условия на присъственото обучение в училищата до края на учебната година, отваряне на заведенията за хранене на открито и при спазване на необходимото разстояние за безопасност в "жълтите" зони. В същото време, извънредното положение в Италия е продължено до 31 юли 2021 година. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Рим на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venturа

    4 0 Отговор
    Явно затварянето на държави, не облекчава живота на хората.! Но някой печели от целия маскарад!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Погнусен гражданин

    0 0 Отговор
    Яко вони тая работа.
  • 4 Стадото си е стадо

    1 0 Отговор
    Как се случи всичко толкова бързо? зелени,червени зони,паспорти.изглежда ситуацията е била планирана.

    Коментиран от #5

  • 5 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стадото си е стадо":

    Ами чети бе пич. Хората са писали книги още от 2007 година за това което се случва от една година. Пресмивате се на Борисов че бил чел една книга. От коментиращите тук колко книги са прочели последните 20 години