Last news in Fakti

25 Април, 2021 10:50 1 771 12

В Израел ще ваксинират деца над 12 години

  • израел-
  • деца-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия

Страната успя да овладее пандемията

В Израел ще ваксинират деца над 12 години - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Докато Турция е в пълен локдаун за уикенда, а Индия регистрира един милион заболели за 3 дни, в Израел започнаха да овладяват пандемията. Страната успя да ваксинира около 60% от населението си, смъртни случаи няма, а правителството постепенно облекчава мерките.

„Над 5 милиона вече са имунизирани с две дози. Преди малко съобщиха, че се чака последното разрешение от щатите за ваксиниране на деца от 12-годишна възраст. Най-вероятно имунизирането ще става с Pfizer и Moderna. Разбира се, ще има родители, които няма да са съгласни, други ще искат да изчакат”, разказа пред Нова телевизия Рина Бакалова, която живее от години в Израел.

По думите ѝ досега маските са били задължителни навсякъде, дори на открито. „Мерките започнаха да се разхлабват. Вече можем да се движим навън без маска, училищата работят, ресторантите отвориха. Животът ни постепенно се нормализира”, поясни Бакалова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Днес

    5 0 Отговор
    Няма ли ковид умрели бе Миме.Ти омъжена ли си душице или си самотна хубавица
  • 2 пропаганда

    12 2 Отговор
    Как ще са успели евреите, като сега в Израел е сезона, когато естествено вирусните инфекции намаляват.

    Абе вие ходили ли сте на училище? че сте ходили ходили сте.

    Ама какво сте учили, за дипломи ли само- да станете гоуеми ора, да земете тапията и да правите паре, та да си купувате телевизоре, леки автомобиле, ранъ по много и т.н., та да сте лични, да ви знаат ората...

    Дори на ниво средно образование, ако сте учили задълбочено биология, химия, физика, география, математика, история щяхте да знаете как се манипулират в момента цифри, статистики, резултати, тестване и т.н..
    И защо всички организации като сзо, мвф, сб дето налагат пандемията са спонсорирани или основани от тези американски( англосаксонски и ционистки олигарси- нов сион- нов световен ред).

    В момента се наливат чрез пандемията държавни поръчки, само чиновниците в ек дадоха държавна поръчка без конкурс и достатъчно клиничини тестове над 20 млрд. $ за ГМО субстанции за инжектиране на американските ГМО олигарси.
    А затварянето на бизнес, магазин, училища, хора, болници наля директно над 100 млрд. $ на американските ит олигарси за приложенията им- пазаруване онлайн на тампони до онлайн гледане на образование и медицински прегледи.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Много

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "пропаганда":

    Дълго копираш нема кой да ти го чете.

    Коментиран от #8

  • 4 Съобщи

    3 0 Отговор
    радио Телавив -))
  • 5 израелскоГМО

    9 0 Отговор
    " Ако ви предлагат и пропагандират нещо безплатно( със заплаха или без), значи стоката сте вие."

    еврейска поговорка
  • 6 Майна

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "пропаганда":

    Дано повече хора прочетат коментара ти, защото е истина. В Германия има много протести, въпреки поллицейската сила използвана срещу хората...Артисти, хората на изкуството организираха също голям протест под наслов ,,ВЛАСТ И СТРАХ,, ...ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ТОЗИ ТОЗИ ГЕНОЦИД КЪМ ХОРАТА
  • 7 Не крийте

    8 0 Отговор
    Защо не пишете за мутациите след ваксинациите, и за починалите, които не намаляват?
  • 8 мерси

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Публикувано във факти.бг: Дълго копираш нема кой да ти го чете.
    .................................................................................................

    Ти не си от училите, а тия с тапиите, нали?
    Пиша, бе, пиша, щото то от една година всички новини и стати са като копи- пейст, нищо че са на различни англосаксонски езици.
    Затова пиша едно и също, щото то друго не предлагат от новинарския копи- пейст.

    Разбирам, че не си по ученето за да знаеш, а си по пазаруването на ранъ и стоки, и ГМО инжектиране с надежда за безсмъртие.

    Айде да си жив и здрав, да апваш, да пийваш, паре да праиш, да се инжектираш та да илядиш, как се вика.
  • 9 провинциалист

    2 0 Отговор
    Тези имат навика при световни кризи да правят жертвоприношения със своите.
  • 10 Българин

    4 2 Отговор
    Та значи израелците се ваксинираха и заживяха като 90% от останалите страни в света, които не са ваксинирани с една огромна разлика, която много удобно не се споменава в статиите за Израел - всеки израелец е с поставено проследяващо устройство. Друго което не се споменава е, че за април тази година в Израел има повече умрели от април 2020г., което ще рече че от ваксините умират повече отколкото от страшния ковид. Сега даваните за пример израелци подготвят геноцид и срещу децата, които пък изобщо не боледуват от короната и ако ваксините действат няма как да заразят възрастните, нали...
  • 11 Станчо диджея

    5 0 Отговор
    Днес погребахме един човек, ваксиниран. Поредният.

    Коментиран от #12

  • 12 Реалност

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Станчо диджея":

    А в секция "спорт" току що пуснаха статия за поредния ваксиниран поставен под карантина, а наивниците си мислиха, че като се съгласят безплатно за опитни мишки ще се движат свободно.