Last news in Fakti

26 Април, 2021 15:40 2 027 3

Гърция удължи противоепидемичните мерки

  • гърция-
  • противоепидемични мерки-
  • ограничи-
  • удължи-
  • коронавирус

Страната ограничи влизането в територията ѝ до 3 май

Гърция удължи противоепидемичните мерки - 1
Снимка : Shutterstock

Гръцките власти удължиха ограничителните мерки срещу коронавируса. Туристи отказват резервации за Великденските празници, защото остава в сила забраната за пътуване между областите, предаде БНР.

Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 06:00 на 3 май, съобщи посолството ни в Атина.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция.

Също ще се изисква и отрицателен тест за коронавирус от деца над 5-годишна възраст. При липсата на такъв гръцките власти са в правото си да не допуснат пътуващите в страната.

Припомняме, че считано от 19 април гръцките власти взеха решение да отменят изискването за задължителна 7-дневна карантина за гражданите на държави - членки на ЕС и на Шенгенското пространство, включително и на България. Отпадането на карантината е възможно само при условие, че гражданите представят при пристигане в Гърция документ за негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната, или сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, доказващ, че ваксинацията е направена най-малко 14 дни преди това. Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината. От днес гръцките власти позволиха влизане на руски туристи и на летищата по островите.

Слаб е туристическият интерес за Великденските празници поради запазените ограничения за пътуване между областите, вечерен час, затворени заведения, коментират собственици на хотели.

На изходните връзки на градовете има полицейски екипи, които проверяват причината за пътуване. Глобяват и връщат пътници, нарушили забраната.

От днес всички държавни служители могат да посещават работните си места срещу отрицателен тест за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 0 Отговор
    Нащо немско момче Мицотакиц ще затрие византийците веднъж завинаги. Само израелтяни са свободно допуксани до Гърция без никакви рестрикции и изисквания. До колкото знам в Кочината е същото.
  • 2 Пунтас Демократия

    3 0 Отговор
    Навсякъде, където джендърите са овладели политически позиции и постове нещата са едни и същи т.е. трагични! Гърция не прави изключение и е ярък пример за новата джендърполитика от "новата реалност' и до какво води! Под предлог "вашето здраве" се ограничават права, сеободи, заличават се религии и т.н. Не знам, какво момче е Мицотакис, "немско", "еврейско" или каквото там визира НЕчестния ционист#1, но знам, че за 1 г. им разказа играта на гърците, които ги направи пленници и роби?
  • 3 миро

    0 0 Отговор
    няма да останат живи византийци след карантината,не е лошо даже
    много добре.