Last news in Fakti

26 Април, 2021 21:05 2 999 14

"АстраЗенека" отвръща на удара: Ще се защитаваме категорично в съда!

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • европейска комисия

Европейската комисия обяви по-рано, че е започнала правни действия срещу компанията заради предполагаемото неспазване на договора им за доставка на ваксини

"АстраЗенека" отвръща на удара: Ще се защитаваме категорично в съда! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"АстраЗенека" (AstraZeneca) подчерта в понеделник, че "ще се защити категорично в съда", след като постигне пълно спазване на споразумението с Европейската комисия за доставка на коронавирусни ваксини, добавяйки, че "всеки съдебен процес е без основание" и че ще търси "да разреши този спор възможно най-скоро".

Компанията заяви, че постига напредък в справянето с техническите предизвикателства и че нейното производство се подобрява, но подчерта, че броят на готовите дози ваксини зависи и от времето на производствения цикъл, който може да бъде много дълъг.

"Очакваме с нетърпение да работим конструктивно с комисията на ЕС за ваксиниране на възможно най-много хора", отбеляза AstraZeneca, след като по-рано в понеделник Брюксел обяви, че е започнал правни действия срещу компанията заради предполагаемото неспазване на договора им за доставка на ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Учител

    17 3 Отговор
    Достатъчно е само да не им купуваме лекарствата!
  • 3 ВирОсолог

    12 6 Отговор
    Астра са УБИЙЦИ И ВСИКИ ОСАНАЛИ "производители" на УБИИСТВЕНИ "ваксини" ❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
  • 4 Иван

    12 4 Отговор
    И неграмотните лилави разбраха че астрата не става убива.
  • 5 FkVaccine

    8 1 Отговор
    В България никой не е подал (поне по официални данни) искова молба към съда към Астра Майдел за каквото и да е.
  • 6 Q2z

    7 2 Отговор
    Политика...ама подплатена с жертви.
  • 7 В Унгария

    2 2 Отговор
    Дават следната статистика за брой заразени и умрели след направена ваксинация на 100 000 души: Pfizer-555/32; Astra Zeneka- 700/7; Sputnik V-95/1.Дали е вярно питайте тях.
  • 8 въх

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То и другите ваксини са същата работа, рнкатата да дори още по зле
  • 9 София

    5 4 Отговор
    Ваксинирането не е задължително. Не се оставяйте да ви шантажират с намеци че няма да пътувате, че ще загубите работата и др. В инструкциите ( онова листче което винаги се намира в кутията за лекарства) пише че : още не е известно колко време ще трае имунитетът ( ако въобще ще има такъв) . Не е известно какви негативни ефекти ще има препаратът във времето ( след 5 - 10 години) и те го казват ясно нищо че е написано с малки буквички, надявайки се да не обърнете внимание, останалата работа ще я свърши пропагандата от медиите. За да се ваксинирате не случайно се изисква да подадете лично вие молба а не някой друг- задайте си въпрос Защо? Защото това е експеримент на нови лекарства за които ефектите могат да се видят ако се експериментира върху хора, животните не винаги могат да дадат точни резултати ? Трябва също да дадете Съгласие за да ви сложат иглата. Каквото и да ви казват , вие сте тези които казват последната дума! Да или Не. Хубаво е че има желаещи доброволно да помогнат в прогреса на медицината и новите технологии но има сериозни съмнения че новите технологии са в ръцете на организация, която не е заинтересувана за нашето здраве и свобода. Зависи от вас дали ще сме пак в диктатура по - лоша от комунизма. Спряха ли ви данъците, когато ви принудиха да затворите? Помогнаха ли ви финансово в пандемията? Лекуваха ли ви нормално в този период? Защо трябва да им бъдете и опитни мишки ? Един нормален човек няма да участва в тази подла игра.

    Коментиран от #10

  • 10 Диспансера

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "София":

    Да слушайте София, за да има повече ваксини за нас които искаме да се ваксинираме! След това ние ще щракаме с пръсти и ще пътуваме по почивки а вие ще си седите пред блока със симптоми на Ковид.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димитров

    1 1 Отговор
    Хората по света не искат тази ваксина,а ЕС ще я съди за неизпълнени доставки!Що за ум и логика?
  • 13 До 9 София

    0 0 Отговор
    Значи, ако се разболееш от нещо след 10 години, ще бъде виновна ваксината, а не отровите, с които ни тъпчат? Ако някоя ваксина ще ти нанасе вреда, това се случва най-късно до месец. Знае се от предишните ваксини.
    Вече 35 годинине съм вдигала температура и не боледувам от грип, бронхити, пневмонии, нито си бия противогрипна ваксина, но имам вече 2ма приятели, които караха Ковид без никакви симптоми и разбраха, че са го прекарали заради проверка в работата по повод други болни. И двамата имат белодробна фиброза от Ковид и постоянно носят инхалатори със себе си. Един приятел почина от Ковид, починаха и още 4-ма пнати, всички на възраст между 43 и 51г, без съпътстващи заболявания. Ваксинирах се без симптоми, също и всички възрастни в семейството ми. На 45 г. съм.
  • 14 Не слушайте София 9

    0 0 Отговор
    Значи, ако се разболееш от нещо след 10 години, ще бъде виновна ваксината, а не отровите, с които ни тъпчат? Ако някоя ваксина ще ти нанасе вреда, това се случва най-късно до месец. Знае се от предишните ваксини. Вече 35 години не съм вдигала температура и не боледувам от грип, бронхити, пневмонии, нито си бия противогрипна ваксина, но имам вече 2ма приятели, които караха Ковид без никакви симптоми и разбраха, че са го прекарали заради проверка в работата по повод други болни. И двамата имат белодробна фиброза от Ковид и постоянно носят инхалатори със себе си. Един приятел почина от Ковид, починаха и още 4-ма позати, всички на възраст между 43 и 51г, без съпътстващи заболявания. Ваксинирах се с Пфайзер без никакви симптоми, също и всички възрастни в семейството ми. На 45 г. съм.