27 Април, 2021 10:24 3 185 7

Спешна среща в Гърция заради появата на нов вариант на коронавируса

  • гърция-
  • коронавирус-
  • спешна среща-
  • пандемия-
  • нов вариант-
  • индийски вариант

Притеснение в Гърция заради индийския вариант на вируса

Спешна среща в Гърция заради появата на нов вариант на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Социалистическата партия в Гърция поиска спешно изслушване в парламента на министъра на здравеопазването във връзка с появилите се случаи на индийски вариант на коронавируса, предаде БНР.

Опозицията настоява министърът да представи пред депутатите специален план за действие срещу разпространението на този тип на коронавируса. Засега специалистите съобщават само за единични случаи на заразени. Епидемиолозите са единодушни, че в момента има осем мутации на коронавируса, като "индийската" мутация е също остро заразна, но не се наблюдава досега фатален изход на заразени.

В дните на Страстната седмица задължиха всички духовници да се тестват за коронавирус преди да служат литургия в църквата. Вярващите посещават храмовете с двойни маски, като броят на хората вътре е строго определен. За спазване на строгите мерки пред църквите патрулира полиция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖОРДЖ ОРУЕЛ

    25 4 Отговор
    Оле майко шаш и паника нон-стоп!!! Честит нов световен ред!!! Идват все нови и нови щамове!!! Стойте си в къщите, ще ви сложим гривнички да ви следим и ще ви ударим по една ваксина да се чувствате добре, никакво мърдане навън!!! Стойте в концлагера и се крийте защото идва страшният вирус и дебне зад ъгъла...
  • 2 Голям Слон

    24 1 Отговор
    Вълната е яхната. Сега ще има всякакви видове щамове. Чакаме марсиански и юпитерски..
  • 3 Корона глад

    12 0 Отговор
    При нас ще дойде някъде към септември,да мине сезона ,че хотелите на мутрите трябва да поработят и го внасяме този нов щам. А може и някои друг на промоция да си докараме важното е да има мерки,нощ,и страх и паника
  • 4 NikNay

    11 0 Отговор
    Това вече става като "на всеки километър от тик до края на света" или по модерното сериала "Докато свят светува" .....
  • 5 Май

    5 0 Отговор
    с увеличаване броя на "ваксинираните" започва якото мутиране. Точно за това предричаха семейство гейТС като не можеха да скрият сатанински те си усмивчици. Клипа с това го има в да бългериън таймс.
  • 6 Хасанчо

    1 0 Отговор
    Приберете всички индийци римляни в Индия и ще ограничите и този щам. Крайно време е тези да спрат да щъкат из света и да разнасят зарази които тях не убиват . Помните ли какъв купон с чалга и гюбеци имаше в болниците с римляни. На тях постоянно така им действа ,но други мрат. Депортация в Индия и радостно завръщане за тях в родните им места от където са тръгнали номадите.
  • 7 Антон

    0 0 Отговор
    Най ми харесаха двойните маски! Много е яко!! Този дето го е измислил това е направо титан на мисълта :)