27 Април, 2021 12:08 4 432 29

СЗО: Пандемията се засилва

  • сзо-
  • пандемия-
  • тедрос гебрейесус-
  • коронавирус

Отчита се увеличаване на заразените за девета поредна седмица

СЗО: Пандемията се засилва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пандемията от COVID-19 се засилва, заяви на брифинг в Женева генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, предаде БНР.

„В световен мащаб пандемията на COVID-19 продължава да се засилва. Отчита се увеличаване на заразените за девета поредна седмица, има и ръст на смъртните случаи за шеста поредна седмица. Имаше почти толкова новозаразени в световен мащаб миналата седмица, колкото в първите пет месеца от пандемията“, каза той.

Тедрос Гебрейесус подчерта, че особено тежка е ситуацията в Индия. Там за 24 часа са регистрирани над 350 000 новозаразени - пето денонощие с над 300 000 случая на коронавирус, като общият им брой надхвърли 17 милиона. Починалите от инфекцията в страната са 195 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    58 0 Отговор
    Колкото повече се ваксинирват, толкова повече мутира.
  • 2 aaaaaa

    59 4 Отговор
    ама разбира се!!!!!!
    докато не спрете да пръската и да го разпространявате поетапно там къде ви наредят,така ще е!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    45 1 Отговор
    Биологичното оръжие ли? От френски лаборатории в Ухан под краварска собственост. Или се кове нова Раса роби, през ваксинация.

    Коментиран от #10

  • 5 дедо Герчо

    26 1 Отговор
    МАЙ НА ТА МУ НА СЗО...ХЪХЪХЪ....
  • 6 aaaaaa

    28 1 Отговор
    Фондацията Бил и Мелинда Гейтс ще бъде разследвана, след като бе установено, че е ваксинирала деца от бедни семейства в Индия с вещества, които не са минали всички тестове. Ваксината е против HPV вирус, който причинява рак на маточната шийка, пише Факти бг.

    На децата между 9 и 15 години е било съобщено, че ще им се дават медикаменти, които ще подобрят здравословното им състояние. След няколко месеца от ваксинацията 16 000 момичета са се влошили. 5 от тях починали скоро след приема на лекарството, допълва изданието.

    Други 10 000 деца започнали да свалят тегло, нямали апетит. Повече от 100 млади момичета получили епилептични припадъци, тежки промени в настроението и мигрена.

    Коментиран от #26

  • 7 СЗО

    24 0 Отговор
    Виновни са ваксините. И тоз ГЕйбрейдос няма ли да го разкарат вече? Явно не става...
  • 8 Stéfanie 🎲

    25 0 Отговор
    Коя вълна вече стана, че забравих? 34 или 35?
  • 9 Майна

    37 0 Отговор
    ТЕЗИ СА РЕШИЛИ НА ВСЯКА ЦЕНА ДА РЕДУЦИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО...СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА НАЛОЖАТ,,ВАКСИНИРАНЕ,, С ТЕЗИ ТЕРАПИИ , КОИТО СА В СРОК НА ИЗПИТАНИЕ КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО....ТОВА Е В РАЗРЕЗ СЪС ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ЧОВЕШКИ ПРАВА. ХОРАТА ТРЯБВА ДА НЕ СЕ ПОДЧИНИМ!

    Коментиран от #28

  • 10 Няма роби

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Просто хората са ненужни вече и трябва да се премахнат като непотребни паразити на тяхно място има роботи и изкуствен интелект

    Коментиран от #12, #15, #16

  • 11 aaaaaa

    23 2 Отговор
    Знаковият американски радиоводещ и племенник на убития американски президент Джон Ф. Кенеди - Робърт Кенеди обвини Бил Гейтс, че възнамерява да установи диктатура над световните здравни системи чрез „стратегическа филантропия, която храни фармацевтичния бизнес, собственост на Гейтс“. На сайта на нетърговската организация Сhildren’s Health Defense Робърт Кенеди-младши публикува статията “Глобалистката програма за ваксиниране на Гейтс: Вариантът за задължителната ваксинация със сигурни печалби”. Кенеди пише, че ваксините, разработени от фармацевтичните компании на Бил Гейтс, са причинили смъртта на много хора по света. Бивш съветник на Тръмп с теория на конспирацията: Бил Гейтс е създал коронавируса, за да вкара в хората микрочипове Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп Роджър Стоун изложи своята теория, че Бил Гейтс може да е имал пръст в създаван... Прочети повече "Индийските лекари обвиняват Гейтс, който пое контрола на Националната техническа консултативна група на Индия по имунизацията (NTAGI), в унищожителна епидемия от остър детски паралич, парализираща 490 хиляди деца, повече от очакваното през 2000-2017 г. През 2017 г. правителството на Индия отмени програмата за ваксинация на Гейтс. Разследванията на правителството на Индия показват, че лекарите, финансирани от Гейтс, са принуждавали селските момичета да се ваксинират, сплашвали са родителите им, фалшифицирали са формуляри за съгласие и са отказвали медицинска помощ... ", твърди К

    Коментиран от #22

  • 12 Хо хо хо

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Няма роби":

    Само дето тия роботи не стават за нищо а и непотребляват а икономиката се базира на търговия която се базира на потребление.

    Коментиран от #14

  • 13 aaaaaa

    10 1 Отговор
    Индийската фармацевтична индустрия е способна да произвежда ваксини срещу Covid-19 за целия свят, заявява филантропът милиардер и основател на Microsoft Бил Гейтс в документален филм, предаде БНР.

    "Индия има голям капацитет - с компаниите за лекарства и ваксини, които са огромни доставчици за целия свят. Знаете ли че, в Индия се правят повече ваксини, отколкото където и да е другаде. Започвайки от Серумния институт, който е най-големият. Вълнувам се, че фармацевтичната индустрия там ще може да произвежда не само за Индия, но и за целия свят", посочи Бил Гейтс.

    Преди няколко дни Гейтс коментира, че ваксината срещу Covid-19 трябва да бъде предоставена първо там, където е най-необходима.

    Чрез своята фондация той помага за финансирането на осем потенциални ваксини срещу Covid-19, но през април заяви, че са нужни повече държавни средства за проектите.

    нещо неясно?????
  • 14 честен ционист

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хо хо хо":

    Черните от Африка са гладни да потребяват и ще заместят Евроганчовците.

    Коментиран от #17

  • 15 Хо хо хо

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Няма роби":

    Изкуственият интелект една осева линия едвам различава ако не е нанесена се шашва ама щял да управлява изкуственият интелект пред милярди години еволюция на нервната система хаха с простички алгоритми ако А не е Б отиваме на Ц и такива булштове правени от дбели плешиви ай ти сайънтистс.Та те едни чипове нямат а без чипове нанай си роботика и изкуствен интелект.
  • 16 ТаУмВзе

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Няма роби":

    Прочети какво пише на гранитните камъни от Джорджия. Вече 2х2=3.
  • 17 Хо хо хо

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "честен ционист":

    Черните от Африка потребляват толкова колкото им изработят като помощ пак белите.
  • 18 Майна

    8 0 Отговор
    В момента човечеството наброява над 7 милиарда (worldometers.info). Намаляването му до половин милиард е в основите на философията на Илюминати и на Новия Световен Ред. Те вярват, че избиването на останалите „безполезни хора“ е от полза за тях, защото са по лесно контролируеми 500 млн. население.
  • 19 Хммммм

    8 0 Отговор
    Какво ли ни чака през празничните дни? Локдаун? Вероятността не е малка, но скоро ще разберем. Имам чувството че ни подготвят леко....
  • 20 Наблюдател

    4 2 Отговор
    СО19 се оказва най-ефикасното биооръжие до сега! До момента са починали от него много повече от колкото от атомните бомби използвани над Япония, а и продължават да умират! Със сигурност е и много по-евтино!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БАЙ КУРТИ

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "aaaaaa":

    Това е началото , След 5/10 години ще разберем последните ,но вече ще е късно . В много фирми не официално работодателите принуждават подчинените , ако не се ваксинираш няма заплата или си уволнен . ТОВА Е ЖИВ ГЕНОЦИД СПРЯМО СВЕТА , И ОДОБРЕН ОТ ..... НЯМА ДА НАЗОВАВАМ ЧЕ ЩЕ ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА , НО ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ ЗА КОИ ИДЕ РЕЧ .
  • 23 Хахаха

    14 2 Отговор
    АКО НЕ НИ КАЗВАХА ВСЕКИ ДЕН ЧЕ ИМА SARS-CoV-2.... ОТДАВНА ДА СМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ
  • 24 Помак от микре

    1 0 Отговор
    Нема страшно оня данчо пенчев от.село лешница ке я ,,оправи,,завалията пандемията
  • 25 ХАХАХА

    8 0 Отговор
    ДАЖЕ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ,ЧЕ ТЕДРОС Е ТЕРОРИСТ !КАКВО МИ РАЗКАЗВАТЕ ЛЪЖИ ТУК?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да бе верно

    0 0 Отговор
    Зависимост отслабване на имунната при здравните и пари зпри болните зависи от човека нали е демократично така
  • 28 Попаи

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Доброволно никога и със пари да дават здрави ли сте НЕ
  • 29 1520

    1 0 Отговор
    хора време е за революция това е новото робство