27 Април, 2021 18:30 2 230 9

Германска провинция готви затваряне като аварийна спирачка срещу коронавируса

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • саар

Седемдневната заболеваемост за цял Саар е 144,4 случая на 100 000 души население

Германска провинция готви затваряне като аварийна спирачка срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Цялата германска провинция Саар ще бъде поставена от четвъртък под карантина съгласно разпоредбите на влязъл в сила миналата седмица и силно дебатиран нов федерален закон, придобил известност в Германия с названието "аварийна спирачка", предаде ДПА.

Повечето окръзи на малката западна германска провинция бяха затворени почти веднага след като беше приет новият закон. В тях бе въведен вечерен час, ограничения за пазаруването и строги ограничения за контактите.

Последен окръг Саарпфалц отчете нарастване на заболеваемостта до равнище, което автоматично задейства "аварийната спирачка".

Случаят със Саар се следеше внимателно в Германия, тъй като по-рано този месец провинцията постави началото на нов модел за справяне с коронавируса, обясни БТА. Той включваше постепенно отваряне на обществения живот, но съпроводено с налагането на повече задължения за изследване за вируса с бързи тестове.

Въпреки всичко седемдневната заболеваемост отново нарасна и към момента всеки един окръг на провинцията е с над 100 заразени на 100 000 души население. Щом даден окръг остане с подобна заболеваемост в продължение на три поредни дни, тогава автоматично се задейства новият федерален закон и се налага локдаун.

Седемдневната заболеваемост за цял Саар е 144,4 случая на 100 000 души население.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖОН МЪГУФИЛИ

    0 5 Отговор
    ЗАТВАРЯНЕ НА БЕЖАНЦИТЕ ОТ BG!!!!
  • 2 Герман

    6 4 Отговор
    Сегашна Германия не ми навирайте за пример там няма германци

    Коментиран от #7

  • 3 Хахаха..

    7 2 Отговор
    Арест,затвор и лагер - германците имат колосален опит..
  • 4 Майна

    8 1 Отговор
    ТАЗИ МЕРКЕЛ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА КАТО ЧОВЕКЪТ УНИЩОЖАВАЩ ГЕРМАНИЯ....ДА ВИДИМ ТОВА РАЗМЯТАНЕ НА КАМШИКА КАК ЩЕ СЕ ПОСРЕЩНЕ...
  • 5 Майна

    17 0 Отговор
    СЗО ПРОМЕНИХА ПОНЯТИЕТО ЗА ПАНДЕМИЯ...КАКВО СА 100 ДУШИ НА 100 000 ЧОВЕКА...БОЛНИ ОТ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА...
  • 6 Съсипаха

    14 0 Отговор
    Я Германия! Отде се намериха таквиз пишман некадърни политици да съсипят хубавата държава! Но що се учудвам?! След като нацистите успяха, защо и други да не успеят! Който не си учи уроците повтаря класа!
  • 7 Колега

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Герман":

    Двама пъти полицаи малко преди Мюнхен спират автомобил за проверка. Единия вика на другия: Мустафа, глей какво смешно немско име има тоя- Герхард. Да бе Ахмет , наистина.
  • 8 честен ционист

    4 1 Отговор
    Така им се пада на немчовците, отмъщението на Маркс.
  • 9 Определено

    6 0 Отговор
    Определено вече си личи престаравене, да не кажа оливане. Честно казано не очаквах това от вдна Германия, но пък те могат да си го позволят.... щом хората търпят