27 Април, 2021 23:00 2 671 7

Пълна карантина в Турция от 29 април до 17 май

  • турция-
  • карантина-
  • коронавирус

Президентът Реджеп Ердоган обясни, че е необходимо намаляване броя на новозаразените, за да бъдат избегнати щети за образованието, икономиката и туризма

Пълна карантина в Турция от 29 април до 17 май - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От 29 април до 17 май, Турция ще бъде в пълна национална карантина. Решението се взема като пореден опит на властите за ограничаване разпространението на коронавируса в страната.

По информация на Анадолската агенция ограниченията за излизане навън няма да важат за чуждестранните туристи.

Президентът Реджеп Ердоган обясни, че е необходимо намаляване броя на новозаразените, за да бъдат избегнати щети за образованието, икономиката и туризма.

Турция отчете над 37 хиляди новозаразени за денонощие. Повече от четири и половина милиона са досега регистрираните с коронавирус, 38 хиляди - смъртните случаи.

Преди две седмици властите в Турция обявиха вечерен час от 19 до 5 и пълна карантина през почивните дни, но тези мерки се оказаха недостатъчни.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕН И НОЩ

    7 13 Отговор
    Ние пък се отваряме, понеже сме много отворени.

    Коментиран от #2

  • 2 DRS

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "ДЕН И НОЩ":

    Ей ти я турция, върви там, че си баш отворен!
  • 3 Мале

    5 3 Отговор
    А тук кога?Или Бат Бойко вече е в оставка и няма Локдаун, щото има колективна ваксинация и чакаме да видим какво ще стане след ВЕЛИКДЕН,дано не е като в Индия.
  • 4 къде го хасан

    0 3 Отговор
    Предупредих те за Храма, не пак си знаеш твоето. Започни да пледираш да се изнесе от Светията турската държава да не се отвърне и от теб Всевишният, че ще видиш тогава великотурция с теб в казана...

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "къде го хасан":

    Моля?! А защо си мислиш че Бог е само за християни ?! Бог е един и Мохамед а.с. е неговия пророк
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор
    Карантина се налага за болни ‼ Да затваряш здрави е ЗДРАВЕН ТЕРОР‼
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    2 0 Отговор
    ‼‼‼Карантината (на френски: quarantaine от италиански: quarantena – „четиридесет“) е принудителна мярка за контрол на заразните заболявания. Състои се в комплекс от медико-санитарни и административни мероприятия за предотвратяване на внасянето и ограничаването на разпространението на заразни болести.Представлява изолиране за определено време на болни от заразни болести или на лица, бивали в контакт с тях, за да се избегне разпространението на болестта. ‼‼‼