Last news in Fakti

28 Април, 2021 07:53 1 508 1

5,7 милиона са заразените с коронавирус през последната седмица

  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • милиони

Смъртността е нараснала с 5 процента

5,7 милиона са заразените с коронавирус през последната седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С 8 процента се е увеличила заболеваемостта от COVID-19 в световен мащаб през последната седмица в сравнение с предходната, съобщи ТАСС, позовавайки се на данни на Световната здравна организация.

Смъртността е нараснала с 5 процента. Регистрираните нови случаи на зараза в периода от 19 до 25 април са почти 5 милиона и 700 хиляди, а смъртните случаи - близо 88 хиляди, предаде БНР.

Най-голям ръст в заболеваемостта има в Югоизточна Азия - с близо 50 процента. В Европа има спад с 12 на сто, в Африка - с 9 процента, а в Северна и Южна Америка - с 8 процента. Над 1 милион и 460 хиляди са новозаразените в Европа, починали са над 25 хиляди. Най-съществено увеличение на смъртните случаи има в Югоизточна Азия - с 81 процента.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.