28 Април, 2021 18:23 1 620 8

Ангела Меркел призова Пекин: Трябва диалог за взаимно одобряване на ваксините!

  • ли къцян-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • китай

Сегашната международна ситуация преминава през сложни и мащабни промени, отбеляза китайският премиер, като подчерта, че и Берлин, и Пекин подкрепят свободната търговия и многостранния подход към външната политика

Ангела Меркел призова Пекин: Трябва диалог за взаимно одобряване на ваксините! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската канцлерка Ангела Меркел призова Китай да започне диалог за взаимно одобряване на ваксините, за да се противодейства на коронавирусната пандемия, предаде ДПА. Канцлерката отправи този призив по време на онлайн преговори с китайския премиер Ли Къцян.

"Можем да противодействаме на тази пандемия само заедно", заяви Меркел в Берлин в началото на онлайн конференцията. "Китай и Германия могат да играят важна роля в това", добави тя, като призова за открити дискусии за производството на ваксини и за двустранното им одобряване, където е възможно, "поне със СЗО, за да спечелим борбата срещу вируса".

Меркел призова и за подновяване на диалога с Китай за човешките права, предаде Ройтерс.

Канцлерката посочи, че през последните 16 години тези консултации са помогнали за подобряване на сътрудничеството по проблеми, вариращи от климатичните промени до бизнеса, и на моменти са обхващали сфери като човешките права и Хонконг.

"Мисля, че можем да решаваме конфликти само, ако продължаваме да водим разговор", заяви Меркел, като изрази надежда диалогът за човешките права да бъде подновен възможно най-скоро.

Ли Къцян призна, че Германия и Китай имат различни мнения по някои въпроси. "Това е обективен факт", подчерта той в началото на преговорите, но добави, че докато и двете страни "уважават жизнените си интереси" и комуникират "на основата на равностойно отношение и взаимна ненамеса във вътрешните си работи", могат да създадат условия за безпрепятствена съвместна работа.

Сегашната международна ситуация преминава през сложни и мащабни промени, отбеляза китайският премиер, като подчерта, че и Берлин, и Пекин подкрепят свободната търговия и многостранния подход към външната политика.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Групата на ЕНП в ЕС настоява България да прати военна подкрепа на Украйна.Искат да ни вкарат в чужда война.
  • 2 Произведено в България

    11 0 Отговор
    Германската фирма бош ще построи завод за часовници в село Зафирово силистренско за десет милиона долара . Село Зафирово се слави с традиции в часовникарството заводите за часовници,, зафирбаба ..,,
  • 3 гост

    12 1 Отговор
    Ми, че те жълтурите нямат ковид. Кво ги боли хаспела?
  • 4 Нали Европата е номер 1

    14 1 Отговор
    Налагайте санкции защото друго неможете!
    И една ваксина не можете да направите, 28 държави в ЕС и нищо и половина, срам и позор!
    Русия три ваксини направи!
  • 5 Майна

    10 0 Отговор
    Тая щяла да разговаря за ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА...А ТЯ ОТНЕМА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ХОРАТА И Е ЗА НЮРНБЕРГСКИ ПРОЦЕС! НЯМА ПО НАГЛО СЪЩЕСТВО

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Да. И подложи на системен геноцид арийската раса с нейните черньовци и мюслита. В германия вече много малко се чува германска реч.
  • 7 Сандо

    1 0 Отговор
    Колко народ измря,а на Бабето,и не само на нея,не и дойде акъла.
  • 8 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    за какъв диалог става на въпрос,след 20 години няма да има истински германци а само имигранти.