28 Април, 2021 21:03 1 872 1

Сърбия няма да разхлабва мерките срещу коронавируса за празниците

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

През последните 24 часа в западната ни съседка са регистрирани 2138 новозаразени и 26 смъртни случая

Сърбия няма да разхлабва мерките срещу коронавируса за празниците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризисният щаб на Сърбия реши днес, че засега няма да разхлабва мерките срещу коронавируса, а това може да стане евентуално след 8 май, ако броят на новозаразените започне ускорено да намалява, а мерките се спазват, предаде Танюг, цитирана от БТА.

"В момента не можем да говорим за никакво разхлабване на мерките, още не сме готови за това", каза пред журналисти епидемиологът Бранислав Тиодорович след заседанието на щаба. Той подчерта, че броят на новозаразените още е висок и щабът ще изчака да минат великденските празници.

Тиодорович призова гражданите да бъдат дисциплинирани по празниците и подчерта значението на ваксинацията срещу коронавирус. Той каза, че от 15 април ще започне голяма кампания за ваксинация на младите хора, за да имат възможност да посещават музикални фестивали като Екзит.

През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани 2138 новозаразени и 26 смъртни случая. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 685 937, а на починалите - 6312.

В момента в болници се лекуват 4987 пациенти с COVID-19, от които 161 са на респиратор.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буба Мара

    3 2 Отговор
    В Сърбия умират по 20 души на ден от ковид, в България по 200?!!!! Трябва да сме благодарни на герб!