Last news in Fakti

29 Април, 2021 08:53 2 427 5

Властите в Гърция разхлабват ограниченията за пътуване

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия

До 3-ти май вътрешните полети в страната са само при крайна необходимост, докато се реализират международните полети към всички гръцки летища

Властите в Гърция разхлабват ограниченията за пътуване - 1
Снимка: shutterstock

Властите в Гърция разхлабиха ограниченията за пътуване. В голяма част от страната епидемичната обстановка се подобрява, но в отделни райони все още се регистрират много заразени. Промените в ограничителните мерки важат и за туристите.

Правителството отхвърли предложението на епидемиолозите за премахване на задължителното изпращане на есемес (SMS) при напускане на дома. Проверките на полицията ще продължат до 15-ти май, когато започва туристическия сезон. До тогава дори и на заведение ще се ходи с потвърдено разрешение от властите.

Заведенията отварят от 3-ти май при спазване на строги правила с маси само навън. Ресторантите и таверните ще затварят преди 23.00 часа. Служителите ще правят задължително тест за коронавирус по един път на седмица.

От утре се разрешава, след шест месеца забрана, да се напуска общината, но не и движение извън областта. Запазва се също вечерния час.

Полицията следи за спазване на ограниченията за посещение на църква. Вътре в храма е позволено само малък брой присъстващи и задължително с двойна маска.

До 3-ти май вътрешните полети в страната са само при крайна необходимост, докато се реализират международните полети към всички гръцки летища.

Няма промяна в изискванията за влизане на европейските граждани, но и туристите са задължени да спазват действащите мерки, подчерта в изявление днес заместник-министърът по защита на гражданите Хардалиас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    3 7 Отговор
    Айде, пак ще задръстим кулата да си оставим парата на византииците. Евала

    Коментиран от #5

  • 2 QR Виза

    16 2 Отговор
    "Разхлабване" на мерките демек една врътка на гаротата назад !? sms с код 6 и отиват на таверна, но да пият бързо, че след 23ч. почват да бият! След 15-ти май откриват Сезон 2021 "Турист-концлагерист"!
  • 3 Суеко

    1 6 Отговор
    Гърчолята пак постъпват умно. Щото ние в България си поркаме до сутринта в кръчмата и после лягаме да чакаме на стълбите на болниците.
  • 4 Бацо Гацов

    3 4 Отговор
    Бе те си знаят какво да правят. Ние да му мислим..най-бедни, най-корумпирани, най-много умиращи, най-малко ваксинирани...И тЕ така.Ама голем го вадим иначе.
  • 5 емо73канар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    "Няма няма", ще си останем на родното Черноморие, и ще си дадем парите в хотелите на Шиши, Милен Велчев, Ангел Палийски-Крадливият сервитьор и всички родни мутри и олигарси.
    На всички душмани на българите, пожелавам бърз и мъчителен фалит.