29 Април, 2021 09:41 1 475 3

Спешни мерки! Кипър ускорява имунизационната си програма

  • кипър-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

За започващия туристически сезон здравното министерство изготвя планове за ваксиниране на персонала на летищата, пристанищата, хотелите

Спешни мерки! Кипър ускорява имунизационната си програма - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кипър значително ускорява програмата си за имунизация срещу коронавируса от днес. С увеличени доставки на препаратите и подобрения в организацията на кампанията седмично ще бъдат извършвани по около 85 хиляди ваксинации.

Страната е с население 880 хиляди души.

В момента Кипър разполага с налични ваксини, очакват се и увеличени доставки, което повишава капацитета на държавата за по-голям брой ваксинации, съобщи здравното министерство.

От началото на април до момента са направени над 100 хиляди имунизации.

От днес на ден ще се извършват по около 14 хиляди ваксинации, близо двойно повече от сега, достигайки 85 000 седмично, обяви министерството. Работното време на имунизационните центрове се удължава. Те ще бъдат отворени и в празничната Велика събота.

Частни медицински центрове предоставят своята инфраструктура и персонал на здравното министерство. Заявки за над 10 000 дози вече са подали 160 лични лекари, които също се включват в програмата. От следващата седмица те ще поставят ваксината на "АстраЗенека" на всички желаещи в своите пациентски листи, независимо от възрастовата група.

За започващия туристически сезон здравното министерство изготвя планове за ваксиниране на персонала на летищата, пристанищата, хотелите.

Кипър се стреми до края на юни да имунизира 65% от населението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    4 1 Отговор
    Смешни мерки! Кипър ускорява имунизационната си програма,бърже,че няма време,дупете се!
  • 2 Стига вече

    3 0 Отговор
    Едва 5% ваксинирани в България, а пандемията намаля, но медиите за пари продължават рекламата с ваксини. Не ги интересува, че хората се тровят.
  • 3 ха ха ха

    1 1 Отговор
    Сигурно е заради онази корумпираната Стела Кириакидес, дето е взела подкуп от 4 000 000 евро, за да ни прокара мръсните ваксини!