30 Април, 2021 10:45 1 573 5

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400 хиляди

  • бразилия-
  • коронавирус-
  • жаир болсонаро

Достигнахме 400 хиляди смъртни случая най-вече заради некомпетентното ръководство на това правителство, оглавявано от президента Жаир Болсонаро", казва Джамал Сулейман, лекар в института по заразни болести "Емилио Рибас"

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400 хиляди - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400 хиляди, предаде БТА, позовавайки се на бразилското здравно министерство. Понастоящем починалите от COVID-19 в южноамериканската страна са 401 186. През последните 24 часа Бразилия регистрира 3001 нови смъртни случая от COVID-19 и близо 70 хиляди нови случая на заразяване.

Според експерти големият брой на смъртните случаи се дължи на неуспеха на бразилското правителство да реагира адекватно на коронавирусната пандемия.

"Достигнахме 400 хиляди смъртни случая най-вече заради некомпетентното ръководство на това правителство, оглавявано от президента Жаир Болсонаро", казва Джамал Сулейман, лекар в института по заразни болести "Емилио Рибас".

Жаир Болсонаро подцени сериозността на коронавируса още от самото началото на пандемията и се противопостави на въвеждането на карантинни мерки в Бразилия. Президентът не насърчи носенето на предпазни маски и едва наскоро изрази подкрепата си за поставянето на ваксини.

Бразилската ваксинационна кампания протича бавно, като бразилското здравно министерство обяви, че в периода от януари до април Бразилия е получила с 30 процента по-малко ваксини от очакваното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УжАсен

    5 1 Отговор
    В Бразилия 400 хиляди а в България близо 20 хиляди. Но Бразилия е 220 милиона а България 6.5 милиона население. В Бразилия 20 пъти повече смъртни случаи но е 35 пъти повече като население. Е КАЖЕТЕ в проценти къде е по висока смъртността?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Просто е

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "УжАсен":

    В България смъртността е по-висока.
  • 3 Много симпатични гробчета

    2 1 Отговор
    А пък нашите са..абе гробища..
  • 4 Гошо

    3 0 Отговор
    А съпоставено с населението колко излиза?Аре без плашене, а?Щото слабите се връзват и изкукуригват.
  • 5 Причината е елементарна...

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "УжАсен":

    Средната възраст в Бразилия е 33.5, а в България е 43.7.