Last news in Fakti

30 Април, 2021 11:25 3 735 17

Нов световен рекорд на заболелите от коронавирус

  • коронавирус-
  • свят-
  • данни-
  • университет джон хопкинс-
  • статистика

Броят им надвиши 150 милиона души

Нов световен рекорд на заболелите от коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в света надвиши 150 милиона души, съобщи Университета Джонс Хопкинс, който води статистика, базирана на информация от международните организации, федералните и местни власти.

Към 30 април в света са заразени 150 530 783, а броят на починалите е 3 165 978 души. Оздравелите са 87 570 816. Най-много заболели има в САЩ – 32 288 904 души. От тях починалите са 575 193. На второ място е Индия с 18 762 976 заразени и 208 330 починали. В ТОП 3 влиза и Бразилия. Там броят на заразените е 14 590 678, а на случаите с летален край – 401 186.

Русия е на шесто място в класацията водена от Университета Джонс Хопкинс. Там са регистрирани 4 796 557 случая на заразени. Починалите са 109 731 души, а оздравелите 4 419 540 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    18 1 Отговор
    Очевидно няма да можем да екзекутираме хора или да организираме лагери. Ще се отървем от тях, като ги накараме да повярват, че това е за тяхно добро. Прекалено голямото население и в по-голямата си част безполезно е твърде скъпо от икономическа гледна точка. От социална гледна точка също е много по-добре човешката машина да спре внезапно, отколкото постепенно да се влошава
  • 2 антрашпиц

    11 3 Отговор
    Амчи пийте редовно твърд алкохол ве балъци,и няма да се разболявате от корона.

    Коментиран от #9

  • 3 СЗО

    19 2 Отговор
    В бъдеще ще става въпрос за намиране на начин за намаляване на населението. Ще започнем със старите, защото щом навърши 60-65 години, човек живее по-дълго, отколкото произвежда и е скъп за компанията.

    Коментиран от #4

  • 4 illuminati

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "СЗО":

    че лошо има ли в това , бих се записал илюминат за да спомогна за избиването на паплачта :)

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Ето и за теб

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "illuminati":

    Ето за теб какво са намислили:След това слабите и после безполезните, които не носят нищо на обществото, защото ще има все повече и най-накрая глупавите. Евтаназия, насочена към тези групи; Във всички случаи евтаназията ще трябва да бъде основен инструмент на бъдещите ни общества.
  • 6 Майна

    16 1 Отговор
    Осветяването на тази истина е от съществено значение за спирането на тази ужасна измама, с която се сблъсква човечеството. Защото, както вече знаем, ако вирусът никога не е бил изолиран, секвениран или е доказано, че причинява заболяване, ако вирусът е въображаем, тогава защо носим маски, спазваме социално дистанциране и вкарваме целия свят в затвор?

    И накрая, ако патогенните вируси не съществуват, тогава какво се случва в тези инжекционни устройства, погрешно наречени „ваксини“, и каква е тяхната цел? Този научен въпрос е най-спешният и актуален в нашето време.

    Ние сме прави. Вирусът SARS-CoV2 не съществува.

    Автори: Сали Фалън Морел, Масачузетс; Д-р Томас Коуън, Мериленд; Д-р Андрю Кауфман, Мериленд.

    Коментиран от #17

  • 7 Гост

    12 1 Отговор
    Ам нали има вече толко много ваксинирани по света ве? Що пак рекорди по заболели от ковид? Май че ще се окажат конспитата верни че от ваксите още повече ще се разболяваме
  • 8 Абе льохман

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "illuminati":

    Ами ако ТОЙ те е записал в графата "паплач"? Много сте ми смешни ганьовците като се вземете на сериозно и почнете да имитирате арийци и свръхчовеци,а всъщност сте най-одряманите мишки в Европа..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ггфр

    6 0 Отговор
    изтъркаха ви се лафовете,никои не ви взима на сериозно,колкото и да викате
  • 11 Бил гей

    2 0 Отговор
    До 8 милиарда има още много
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ганьо всеки ден

    1 3 Отговор
    Не е лошо дежурните ганьовци дето драскат ежедневно едни и същи коментари тука, да прочетат следната новина от днес :

    "Чудото от Лийг: Защо в това германско село няма коронавирус"

    напишете я в гугъл

    И обърнете внимание на това, какво е мнението на всички жители за вируса
  • 14 Ккккк

    5 0 Отговор
    И що броят от началото на измислената пандемия?????
    По тяхната логика - заразените от грип са няколко милиарда
  • 15 Малееее

    4 0 Отговор
    Промиха ви мозъците с тази измислена пандемия.
  • 16 Спиридон

    0 0 Отговор
    По официални данни демек официалната стъкмистика, с която ни плашат:
    Заболеваемост в световен мащаб - 0.49% под половин процент.
    Смъртност пак в световен мащаб - 0.49% под половин процент и то само от заболелите.
    Ако отчетем фалшиво-позитивните ПСРи, изкуственото надуване на бройките, изчезването на сезонния грип и стотиците хиляди случаи на починали от ковид с придружаващи ракови заболявания в последна фаза, напреднали стадии на диабет, левкемия, черепно-мозъчни травми, ПТПта, огнестрелни рани и други подобни, както и забраната и съответно не правенето на аутопсии може да добавим 2-3 нули след десетичната запетая. Световен рекорд. Манипулацията продължава с пълна сила. Цифрите са пред вас хора. Надявам се всеки може да направи простата сметка и да разбере, че ни лъжат. По-важното обаче е с каква цел. СЗО 1-2 години преди така наречената пандемия промениха критерия за обявяване на такава. От 5% на когато те си решат. Така те биха могли да обявят пандемия когато си поискат без значение на бройката на заразените и починалите. Дори с фалшив-позитивните ПСРи пак не могат да докарат едни по-нормални бройки, които да отговарят на критериите за пандемия.
  • 17 Вили

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Колкото си прав, толкова да си здрав.