Last news in Fakti

1 Май, 2021 15:20 3 108 7

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане в страната

  • гърция-
  • карантина-
  • коронавирус

Отпадането на карантината е възможно само при условие, че гражданите представят при пристигане на документ за негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане в страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция удължава всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 6 ч. сутринта на 14 май, съобщава българското посолство в Атина.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната и QR код за продължителността и локацията на пребиваването.

От 19 април гръцките власти взеха решение да отменят изискването за задължителна 7-дневна карантина за гражданите на държави членки на ЕС и на Шенгенското пространство, включително и за България.

Отпадането на карантината е възможно само при условие, че гражданите представят при пристигане в Гърция документ за негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната, или сертификат за ваксинация, доказващ, че имунизацията е направена най-малко 14 дни преди това.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОЦЕНТ ТОМА НЕВЕРНИ

    5 1 Отговор
    А С ПОДВОДНИЦА ПРОИЗВОДСТВО GERMANY МОЖЕЛИ !!??
  • 2 8888

    20 2 Отговор
    Да продължават така, пък ще види другата зима какво ще ядат като няма туристи през лятото!

    Коментиран от #6

  • 3 Ганьо

    3 2 Отговор
    Гърция за гърците! Ганьо на лайноморието!
  • 4 Република

    3 0 Отговор
    Гърците ще вземат помощите от ЕС но при нас какво се случва никой не знае.
  • 5 Да се оправят

    9 0 Отговор
    Нещо не ми се харчат пари за почивка това лято в Гърция - в 21:00 в къщи по креватите, на плажа само с разрешение, не благодаря, бил съм вече на лагер и за по-малко пари.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.