7 Май, 2021 13:40 2 161 8

Германия преодоля третата COVID-19 вълна

  • германия-
  • йенс шпан-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ръководителят на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох" Лотар Вилер уточни, че честотата на COVID-19 заразените спада във всички възрастови групи

Германия преодоля третата COVID-19 вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Третата вълна от коронавирусната пандемия изглежда е преодоляна. Това увери германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, след като мерките за социално дистанциране и ускоряваща се кампания за ваксинация помагат за намаляване на заразените, информира "Ройтерс".

"Изглежда, че третата вълна е прекъсната", каза Шпан на редовната седмична пресконференция за управлението на пандемията в Германия.

Ръководителят на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох" Лотар Вилер уточни, че честотата на COVID-19 заразените спада във всички възрастови групи и се надява скоро пандемията в Германия да бъде поставена под контрол.

Делът от населението, което е получило първа доза ваксина, е достигнал 31,5%, като 900 000 са получили доза вчера, поставяйки Германия "на бързия път" при международно сравнение, отбеляза Шпан.

В тласък за ускоряване на имунизацията в Германия, Шпан вчера позволи ваксината на AstraZeneca да бъде давана на всички възрастни, ревизирайки по-ранни ограничения, наложени след по-ранни съобщения за редки случаи на съсирване на кръвта.

Решението последва ходове на няколко германски федерални провинции да разрешат на хората да получат ваксината на AstraZeneca след консултация с техните лекари.

"Убедени сме, че тази оферта е привлекателна за онези, които иначе не биха могли да се ваксинират толкова бързо", подчерта Шпан, добавяйки, че 1 млн. дози от ваксината на AstraZeneca ще бъдат доставени на лекарски практики през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърдящ бик

    10 0 Отговор
    Да бе, да... При 14000 регистрирани дневно, третата отминала... А дали изобщо е имало такава!?
  • 2 бушприт

    7 0 Отговор
    Германия преодоля третата COVID-19 вълна,но Гермината не преодоля бежанската вълна,бежанското цунами. Бабето Меркел духаше с все сила.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гюнтер

    7 1 Отговор
    Горките Немци,и те като нас не случиха на нормални политици.Никой не желае да поеме отговорност преди изборите и всичко е оставено на самотек.Добре,че печатницата за еврошума работи и от Източните колонии постъпват свежи пари.
  • 5 Кори Гофф

    1 0 Отговор
    Така е. Франция също бързо придоби тъмен тен.
  • 6 франкофон

    2 0 Отговор
    Да се набуташ да живееш на територия от 330к кв км от които само два три региона горе долу стават с такава гъстота на населението и да си заобиколен от турци джгaли и шляхта трябва да си особено мaлoyмeн.
  • 7 црррр

    2 1 Отговор
    Шпaн вчeрa пoзвoли вaкcинaтa нa АstrаZеnеса дa бъдe дaвaнa нa вcички възрacтни, рeвизирaйки пo-рaнни oгрaничeния, нaлoжeни cлeд пo-рaнни cъoбщeния зa рeдки cлучaи нa cъcирвaнe нa кръвтa. Я,ЯАААА,НАТЮРЛИШ! ГРОБИЩАТА ВИ ЧАКАТ.
  • 8 по света и у нас

    1 0 Отговор
    Чудно, след като вирусът не е изчезвал, как ги броят тия вълни ?